U Pečuhu se održava čudesni svjetlosni festival

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ako ste planirali obići Pečuh, onda je pravo vrijeme da posjetite i “Zsolnay Festival svjetla” koji se održava od 3. rujna do 3. listopada 2021.godine. Svjetlosne kompozicije visoke umjetničke vrijednosti smještene su u srednjovjekovnom centru Pečuha (na popisu UNESCO-ve svjetske baštine) kojega prožima mediteransko ozračje i bogata kulturna baština.

“Zsolnay Light Festival” je prvi festival svjetla u Mađarskoj, ali je prerastao granice svoje matične države. Vrlo atraktivan četvernodnevni festival nudi niz interaktivnih, zabavnih i poučnih sadržaja, od ulične umjetničke produkcije, koncerata, kazališta i suvremenih cirkuskih predstava, a kada se spusti mrak možete uživati u svjetlosnim kompozicijama koje će vas ostaviti bez daha.

U posljednjih nekoliko godina ovaj festival bilježi velik broj posjetitelja, pa ih je 2019. godine bilo čak 80.000. ovo je ujedno i jedan od istaknutijih svjetlosnih festivala u Europi zbog kompleksnosti, multi art programa i mnoštva popratnih događaja koji posjetiteljima prenose nove, kreativne sadržaje. Pozvani domaći i strani umjetnici i kreativne radionice uživaju međunarodno priznanje i imaju vodeću ulogu u ovoj grani umjetnosti koja se dinamično razvija.

Fotografije: vlasnistvo Mađarske turističke agencije

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit