U Osijeku održana svečanost povodom 150. obljetnice Hrvatskog liječničkog zbora

Facebook
Twitter
Pinterest

Hrvatski liječnički zbor danas je u Arheološkom muzeju u Osijeku održao svečanost povodom 150. obljetnice djelovanja. Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić čestitao je Hrvatskom liječničkom zboru na velikoj obljetnici i zahvalio svim liječnicima na suradnji:

„Posebno bih istaknuo i Domovinski rat i koronu gdje smo se zajedno s liječnicima i zdravstvenim osobljem borili za zdravlje svih stanovnika Osječko-baranjske županije, cijelog istoka, ali i cijele Hrvatske. Ovdje na našem području je KBC Osijek s kojim Županija ima izvrsnu suradnju i svake godine pomažemo i u financijskom smislu kako bismo osigurali bolje uvjete rada liječnicima, a isto tako i dostupniju zdravstvenu zaštitu za sve naše stanovnike” – rekao je Lukić.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora Podružnice Osijek, docent doktor znanosti medicine Hrvoje Mihalj rekao je kako je osječka podružnica osnovana kao prvo Društvo slavonskih liječnika u Osijeku:

„Osnivačka skupština bila je 7. veljače 1874. Nakon par tjedana, u Zagrebu se dogodilo slično i kao krajem godine smo se udružili kao zbor liječnika, ali ponosni smo na to što smo mi prvi u Hrvatskoj postali Društvo slavonskih liječnika u Osijeku. Godine 1877. izdano je prvo liječničko glasilo kao glasnik društva.”- istaknuo je Mihalj.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, profesor doktor znanosti Željko Krznarić rekao je kako Hrvatski liječnički zbor ima 26 podružnica diljem Hrvatske, a jedna od najaktivnijih podružnica je osječka:

„Hrvatski liječnički zbor u ovom trenutku ima 11883 člana, 26 podružnica diljem Hrvatske i više klubova i sekcija te 186 stručnih društava. To je velika snaga hrvatskog lječništva, a ono s čime smo posebno ponosni je da je osječka podružnica jedna od najaktivnijih, ne samo najstarija nego i izuzetno aktivna. Izvršni odbor Hrvatskog liječničkog zbora donio je odluku da se u prigodi 150. obljetnice dodjeli medalja Franjo Miličić koja je posebno pripremljena za ovu prigodu i ona će biti dodijeljena u studenom na posebnoj svečanosti te će osječka podružnica biti prva koja će tu medalju dobiti” – rekao je Krznarić.

Foto: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit