U Osijeku održana sjednica Županijske skupštine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 18. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije. Tijekom aktualnog sata vijećnici su postavljali pitanja Županu. Jedno od pitanja bilo je vezano uz demografsku obnovu i konkretne mjere. Vijećnica Lidija Dujmović (Živi zid) pitala je Župana postoji li mogućnost povećanja naknada za rodilje za treće i svako sljedeće dijete, čime bi se potaknule obitelji na veći broj djece. Župan je odgovorio kako je uvjeren da se nitko neće odlučiti imati više djece samo da bi dobio 5,10 ili 15 tisuća kuna od lokalne samouprave jer to nisu demografske mjere. Nije problem donijeti odluku o povećanju novčanih nagrada i ja ih podržavam, istaknuo je župan i dodao kako su prave demografske mjere dugoročno raditi na unaprjeđenju društva i osiguranju budućnosti i povjerenja u institucije, jer se po tom pitanju sustavno nije napravilo ništa u proteklih 27 godina.
Vijećnik Vanja Prošić (HDZ) pitao je župana u kojoj je fazi realizacija ugovora o subvencioniranju kamata za stambene kredite koji je je prošle godine Osječko baranjska županija potpisala s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj. Župan Anušić mu je odgovorio kako je riječ o sufinanciranju kamate na stambene kredite do 500.000 kn vrijednosti jednim postotnim poenom i prvi smo u Hrvatskoj koji su na taj način pristupili rješavanje problematike stambenog zbrinjavanja, pri čemu očekuje i suradnju s jedinicama lokalne samouprave.
Na današnjoj je sjednici, među ostalim točkama, većinom glasova usvojen prijedlog Županijske razvojne strategije do 2020. godine kao i Program poticanja poduzetništva koji na svome području provodi Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, poduzetničkim centrima i inkubatorima, gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca i ostalim institucijama poduzetničke podrške. Predloženi Program obuhvaća planirane mjere i aktivnosti na poticanju poduzetništva Županije u 2019. godini s posebnim osvrtom na poticajne mjere iz područja izobrazbe, informacija i savjetodavno-razvojnog sustava, rješavanja problema prostornog aspekta poduzetničkog poslovanja i pružanja izravne financijske potpore. Županijskom razvojnom strategijom Osječko-baranjske županije, temeljnim planskim dokumentom za održivi gospodarski razvoj Županije, predložena su tri strateška cilja jednake važnosti, unutar kojih se nalazi definirano osamnaest prioriteta. Jedan od ciljeva je razvoj konkurentnog gospodarstva te prioritet – razvoj malog i srednjeg poduzetništva i poticanje ulaganja.

tekst i foto: Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit