U Osijeku održana sjednica Skupštine Osječko baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održana 32. sjednica Skupštine Osječko–baranjske županije.

Rad sportskih klubova mora se nastaviti u školskim dvoranama

U aktualnom satu, za vrijeme kojega vijećnici mogu postavljati pitanja županu, jedno od pitanja odnosilo se na rad sportskih klubova u vrijeme pandemije, na što je župan Ivan Anušić odgovorio kako je već ranije zatraženo od svih ravnatelja škola čiji je osnivač Osječko – baranjska županija, da se djeci koja se organizirano bave sportom u sportskim klubovima i udrugama, omogući treniranje u sportskim dvoranama. Neki su ravnatelji to omogućili, no neki na žaolost nisu i to predstavlja veliki problem svim sportašima koji se, bez adekvatnog prostora za trening, ne mogu baviti sportom. Župan Anušić je zaključio kako će još jednom zatražiti od svih ravnatelja da se sportskim klubovima dodjele termini u sportskim dvoranama za nastavak treniranja.

Prihvaćen izvještaj o izvršenju Proračuna

Vijećnici su na današnjoj sjednici prihvatili Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Osječko-baranjske županije za 2020. godinu. Na prihodovnoj strani proračun je ostvaren u iznosu 689.595.569,53 kuna, što čini 44,13% godišnjeg plana, dok su rashodi i izdaci izvršeni u svoti od 625.891.491,99 kuna što je 40,05% godišnjeg plana.

U Osijeku će biti izgrađen Gospodarski centar

Vijećnici su danas jednoglasno prihvatili i prijedlog Odluke o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovne učenike srednjih škola Osječko-baranjske županije za školsku godinu 2020./2021. godinu kao i prijedlog Ugovora o provedbi projekta izgradnje Gospodarskog centra u Osijeku. Riječ je o novom sajamskom prostoru, u sklopu kojega će biti smješteni i prostor za male i srednje poduzetnike, kongresni prostori te prostori za tzv. Start up i poduzetnički inkubator, tako da će višekratno koristiti razvoju gospodarstva.

Tekst i foto: Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit