U OBŽ raste broj oboljelih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Za područje Osječko-baranjske županije, u protekla 24 sata, obrađeno je 567 uzoraka, od kojih su na koronavirus 194 pozitivna. Na bolničkom liječenju su 72 osobe. KBC Osijek liječe se 52 osobe, a u OŽB Našice 20. U Respiracijskom centru je 6 pacijenata. Preminule su 4 osobe – izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Mato Lukić. Istaknuo je da je Nacionalni stožer izdao uputu u kojoj stoji da je potrebno pojačati nadzor provođenja zaštitnih epidemioloških mjera. Vezano uz školstvo istaknuo je da on-line nastava za sada neće biti uvedena na nacionalnom nivou, već se uvodi u školama ako bude potrebe.
Voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić je izvijestio da je počelo cijepljenje s trećom odnosno buster dozom te da se zainteresirani trebaju javiti svom liječniku i po njihovoj najavi u studenom će biti organizirani punktovi i za ta cijepljenja. Istaknuo je da je u našoj županiji procijepljenost odrasle populacije 54% što je nedovoljno.
Ravnatelj osječkog KBC-a dr. Željko Zubčić je rekao da KBC redovno radi te da je za kovid bolesnike pripremljeno 130 ležajeva. Rekao je kako je sve više mlađih osoba pozitivnih, a pacijenti koji su hospitalizirani su uglavnom stariji od 50 godina. Od ukupnog broja pacijenata više od 90 % je necijepljenih – rekao je dr. Zubčić i dodao da je na respiratoru više od 95 % necijepljenih pacijenata.

izvor: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit