U Noći muzeja otvorena izložba Marijana Slakića “Riba ribi grize rep”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Manifestacija Noć muzeja, u kojoj je Hrvatsko muzejsko društvo ove godine okupilo muzeje pod jedinstvenom temom  “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”, i u našem je gradu sve popularnija pa je sinoć privukla brojne posjetitelje u Zavičajni muzej Našice koji su uživali u programu do dugo u noć. Osim razgleda stalnog postava organizirana je videoprojekcija fotografija “Šetnja kroz povijest Dvorca Pejačević i Zavičajnog muzeja Našice”. Kao i svake godine, za prvih sto posjetitelja osigurani su bonovi za piće. Najmlađi posjetitelji uživali su u edukativnoj igri u prepoznavanju vrsta riba našičkog kraja pod nazivom “Pogodi moje ime”. Tema ovogodišnje Noći muzeja su Velike obljetnice pa su u postavu muzeja prigodno označeni likovi članova obitelji Pejačević, lik Isidora Kršnjavoga te njihove obljetnice rođenja ili smrti.

Posebnu pozornost publike privuklo je otvorenje samostalne likovne izložbe prof. Marijana Slakića pod nazivom “Riba ribi grize rep”. Naš samozatajni sugrađanin i ovoga puta iznenadio je svojom originalnošću i umijećem da od najobičnijih predmeta vješto izradi umjetnička djela. Nakon izložbi keramike, kolaža, spajanja glazbe i jeansa, radova u kamenu i krunica, ovaj nadareni profesor glazbe, orguljaš i dugogodišnji dirigent Crkvenog zbora te nekadašnji dirigent HKD-a “Lisinski”, sugrađanima je predstavio cijelo jato riba raznih oblika i boja izrađenih u drvetu, koje je strpljivo i predano izrađivao otkako je u mirovini. Prigodnim riječima autoru je zahvalila ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, a Robert Dudjak predstavnik ŠUD-a Šaran darovao mu je dnevnu dozvolu za pecanje na Lapovcu. Mješoviti pjevački zbor HKD-a “Lisinski”, pod ravnanjem prof. Ivana Krajačića izveo je prigodnu skladbu More moje iz Vele Luke u obradi Dinka Fija. I ovogodišnja Noć muzeja te vrlo posjećena izložba Marijana Slakića pokazuje da našička publika zna cijeniti i željna je kvalitetnih kulturnih programa.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit