U NEXE d.d. potpisan novi Kolektivni ugovor

Facebook
Twitter
Pinterest

U tvornici cementa NEXE d.d. – najvećoj članici regionalnog proizvođača građevinskog materijala NEXE Grupa – jučer je potpisan novi Kolektivni ugovor koji je ispred Sindikata graditeljstva Hrvatske – Sindikalne podružnice NEXE d.d. potpisao Marijan Baričević, sindikalni povjerenik, a ispred Uprave NEXE d.d. Ivan Ergović, predsjednik Uprave. Potpisivanju je bila nazočna i Jasenka Vukšić, predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Ovaj Kolektivni ugovor sklopljen je na dvije godine, a primjenjuje se od 01.07.2022. Njime se povećava vrijednost boda za obračun plaće za 10%, a promjenom odredbe o mjesečnoj stimulaciji dodatno je unaprijeđen sustav materijalnog stimuliranja zaposlenika. Zadržana su i ostala stečena prava zaposlenika poput božićnice, regresa, nagrade za ostvarene rezultate rada, jubilarne nagrade, dara u naravi, dara djeci do 15 godina, trošak prijevoza na posao i s posla kao i besplatan topli obrok.

Posljednje dvije godine koje su obilježili veliki izazovi poput pandemije COVID-a 19 te ratnih zbivanja u Ukrajini, svjedočimo snažnim reakcijama tržišta, a u takvim neizvjesnim okolnostima poslovanja, u NEXE d.d. su potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora željeli još jednom potvrditi važnost kvalitetnog socijalnog dijaloga. Zadovoljstvo zaposlenika, zaštita njihova zdravlja, kao i mogućnost profesionalnog razvoja, uvijek su bili važan element uspješnog poslovanja NEXE d.d., a da će se tako i nastaviti potvrđuje i uspješno okončan proces socijalnog pregovaranja u kojem su i sindikalni predstavnici i poslodavac pronašli najbolji način da odgovore na sve izazove.

 

Izvor: Uprava Društva

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit