U našoj županiji 38 novopozitivnih, 2 iz Đurđenovca i 1 iz Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ, u posljednja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 235 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše (14) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, po tri na području Antunovca i Čeminca, po dvije na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnica Đakovačke i Valpova.

Na bolničkom liječenju nalaze se 93 osobe oboljele od COVID-a 19 i to 64 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 18 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenata. Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 61 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.983 osobe.

Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su utvrdili dva kršenja te mjere. Prilikom provjere na graničnim prijelazima Erdut i Batina utvrđeno je da su te osobe, oba državljani RH, došli na to mjesto iako im je izrečena mjera samoizolacije te su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 118 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (55 u ugostiteljskim objektima, 4 u prodavaonicama, 3 u trgovačkim centrima, 2 u ljekarnama i 1 u pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

 

izvor: OBŽ, foto: OBŽ

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit