Od petka do jučer u prometu 21 alkoholizirani vozač

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je pet kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

UKRAO CIGARETE
U noći je nepoznati počinitelj provalio u trgovinu mješovite robe na području Osijeka i ukrao više kutija različitih vrsta cigareta. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta u iznosu oko 800 kuna.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO-BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće, jedna na području Osijeka i jedna na području Belišća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, dok je druga prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
Na području Policijske uprave osječko- baranjske, od 2. do 5. travnja, u prometu je zaustavljen 21 vozač koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (19 vozača upravljalo je osobnim automobilom, dok su dva vozača upravljala biciklom).

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je jučer, u 19:50 sati, u Osijeku, u Kozjačkoj ulici, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnjak iz Josipovca Punitovačkog. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.  Jučer , u 19:45 sati, u Bijelom Brdu, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji vozač za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom. Vozač se odbio alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu i oduzeto mu je vozilo. Također, unazad tri godine, dva puta je pravomoćno kažnjavan za prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna novčana kazna u iznosu od 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit