U našoj županiji 118 testiranih, od kojih 2 novih pozitivnih na koronu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na 50. tiskovnoj konferenciji Županijskog stožera civilne zaštite, župan Ivan Anušić najavio je danas donaciju grupe „Žito“ nositeljima zajamčene minimalne naknade na području naše županije za koje je, povodom uskrsnih blagdana, osigurano 5.400 paketa. Što se tiče tržnica, župan je istaknuo zadovoljstvo što je Nacionalni stožer prihvatio inicijativu našeg Županijskog stožera da se otvore tržnice. Podsjetio je da se dalo 48 sati za pripremu svih tržnica na području Osječko-baranjske županije te najavio da će sve tržnice sutra početi raditi. Voditelj Epidemiološke službe Karlo Kožul izvijestio je da je ukupno testirano 118 osoba, od kojih su 2 osobe pozitivne na koronavirus. Istaknuo je kako su 3 osobe izliječene, a 30 ih je još hospitalizirano u KBC-u Osijek, od kojih je 4 na respiratoru. U samoizolaciji je 421 osoba, sve su osobe pod nadzorom i svi su kontakti obrađeni. Brojevi govore da epidemiju strogo držimo pod nadzorom – zaključio je Kožul. Načelnik Policijske uprave Ladislav Bece rekao je kako je policija nastavila s provjerama kršenja mjera samoizolacije. Što se tiče propusnica, na 8 stalnih i 50 povremenih punktova, provjereno je 5.351 osoba, od kojih 5 osoba nije imalo propusnicu. Upozorio je da jedan manji broj građana još uvijek situaciju ne shvaća ozbiljno. To se – poručio je – neće dopustiti jer nije vrijeme za igru, situacija je ozbiljna i radi se o životima i zdravlju ljudi. Načelnik Stožera Goran Ivanović istaknuo je jednu od aktualnih tema, a to su e-propusnice. Nacionalnom stožeru predloženo je da se izdaju za potrebe nekadašnjih bivših općina jer će se time rasteretiti Policijska uprava, a građanima omogućiti bolja dostupnost. Izvijestio je kako je upravo na temu propusnica održana sjednica sa svim gradskim i općinskim stožerima.

tekst: N.Pavlus, foto: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit