U našoj županiji 105 zaraženih, među kojima 2 novooboljelih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je održana tiskovna konferencija Županijskog stožera civilne zaštite. Načelnik Goran Ivanović izvijestio je kako je Uskrs prošao bez incidenta te zahvalio svima koji su tome doprinijeli. Istaknuo je kako je ukupno testirano 69 uzoraka, od kojih su 2 pozitivna – po 1 u Osijeku i Čepinu, a u jednom slučaju radi se o medicinskoj sestri. Na području naše Osječko-baranjske županije sada je ukupno 105 pozitivnih na koronavirus. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 27 pacijenata, a u Općoj županijskoj bolnici Našice jedan. Troje pacijenata u KBC-u je na respiratoru. Ukupno je dosad izliječeno 13 osoba. Broj preminulih od koronavirusa u našoj županiji je 5. U samoizolaciji je 198 osoba, što je 11 manje negoli jučer. Policija je provela 21 provjeru poštivanja mjera samoizolacije te izašla na jednu dojavu i ukupno utvrdila jednog prekršitelja. Provjereno je 1.347 propusnica, a bez valjane propusnice bilo je 5 građana. Načelnik Ivanović istaknuo je da je Nacionalni stožer pojasnio kako provesti sporazume o udruživanju više jedinica lokalne samouprave kada je u pitanju sustav Civilne zaštite. Danas se o tome raspravljalo na Županijskom stožeru pa će zaključak biti poslan čelnicima lokalne samouprave, a za provođenje ovih sporazuma bit će potrebna odluka predstavničkih tijela. Također će i Epidemiološka služba dati procjenu za svako udruživanje.

tekst: N.Pavlus, foto: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit