U Hrvatskom saboru tematska sjednica na temu “Endometrioza”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na inicijativu oboljelih od 4.stadija endometrioze, održana je tematska sjednica u Hrvatskom saboru. Kako je istaknuo Hrvoje Šimić – član saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, radi se o vrlo kompleksnom problemu, kako zdravstvenom tako i psihosocijalnom.

Na sjednici su uz predstavnice Udruge oboljelih od endometrioze, predstavnicu stručnog društva za endometriozu te predstavnice Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, sudjelovali članovi saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku te zastupnici u Hrvatskom saboru.

Nakon izlaganja o ovoj relativno rijetkoj bolesti koja narušava zdravlje, ali uvelike i kvalitetu života ženama koje od nje obole, otvorena je rasprava te je dana podrška nadležnih državnih institucija te svih nazočnih, u smislu povećavanja svjesnosti u javnosti o ovom problemu, odnosno pri rješavanju konkretnih problema s kojima se oboljele žene suočavaju.

 

izvor: Saborski odbor za zdravstvo i socijalnu politiku.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit