U 24 sata 9 prometnih nesreća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo krađe.

NEOVLAŠTENO SE PRIKLJUČIO NA ELEKTRIČNU MREŽU
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 55-godišnjak počinio kazneno djelo krađe. U vremenu od prosinca 2019. godine do travnja 2021. godine, u Belom Manastiru, neovlašteno se priključio na električnu mrežu i trošio električnu energiju. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 1.800 kuna.

RAZBIO STAKLA NA IZLOGU LOKALA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Naime, 22. rujna, u noćnim satima, u Viškovcima je razbio 4 izlog-stakla na lokalu. Vlasnici, 45-godišnjakinji, počinjena je materijalna šteta oko 4.000 kuna.

POLICIJA PRONAŠLA POČINITELJICU TEŠKE KRAĐE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 50-godišnjakinja počinila kazneno djelo teške krađe.
Tijekom noći, 15./16. rujna, u Osijeku je pokušala provaliti u poslovnicu pravne osobe, a nakon što nije uspjela u svom naumu, odustala je.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 9 prometnih nesreća.
Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Belog Manastira i Našica po dvije prometne nesreće, a na području Donjeg Miholjca i Đakova po jedna prometna nesreća. U 4 prometne nesreće 4 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a 5 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana 4 vozača (2 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14:25 sati u Jagodnjaku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen bicikl kojim je upravljao 56-godišnjak iz Jagodnjaka. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer u 21:30 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak iz Belog Manastira prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,73 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer su, u vremenu od 12 do 18 sati, na području cijele županije provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno je evidentirano 120 prekršaja od kojih 109 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 1 prekršaj nepropisnog pretjecanja.  Najveća brzina evidentirana je u 12:10 sati, u Osijeku, u Ulici Martina Divalta, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, a vozač osobnog automobila kretao se brzinom od 130 km na sat. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U nadolazećem vikendu provest će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit