U 24 sata 7 prometnih nesreća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo teške krađe.

PROVALIO U TRGOVINU
Tijekom noći 28. na 29. kolovoza, u Bizovcu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu te ukrao cigarete i alkoholna pića.
Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta veća od 1.000 kuna.

DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA

U vremenu od 23. do 30. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je 5 dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka, Đakova i Našica  dragovoljno predali 3 ručne bombe, vježbovnu minu za ručni bacač M 57, automatsku pušku i 2.665 komada raznog streljiva. Policija podsjeća da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a šest prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodile su se 4 prometne nesreće, a na području Našica, Belog Manastira i Đakova po 1 prometna nesreća. U vremenu od 27. do 29. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je 9 vozača (8 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda, evidentirano je 154 prekršaja, od kojih 88 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim vozilom i 27 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je jučer, u 15:15 sati, na državnoj cesti DC 2 (južna obilaznica), kada je u nadzoru prometa zaustavljen 50-godišnji vozač osobnog automobila. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U petak, 27. kolovoza, u 15:20 sati, u Branjinom Vrhu, u nadzoru prometa zaustavljen je 61-godišnji biciklist. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, u 00:25 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnjak iz Osijeka, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila udario je u prometnu signalizaciju na cesti. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 16500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, u 03:50 sati, na državnoj cesti DC 7 (đakovačka obilaznica), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 34-godišnjak, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je naknadno je pronađen te mu je evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,82 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 13.500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit