Tijekom vikenda prometne nesreće i alkoholizirani vozači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

PROMETNA NESREĆA S POGINULOM OSOBOM
Jučer, 22. svibnja, oko 18,30 sati, na županijskoj cesti ŽC-4042, u mjestu Grabovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 87-godišnja pješakinja. Do prometne nesreće je došlo uslijed vožnje u alkoholiziranom stanju. Naime, 66-godišnji vozač kretao se osobnim automobilom mjestom Grabovac za vrijeme dok je u krvi imao 1,79 grama po kilogramu alkohola i nije prilagodio brzinu kretanja vozila kako bi mogao na vrijeme zaustaviti svoje vozilo. Vozač je prednjim lijevim dijelom vozila udario u 87-godišnju pješakinju, koja je prelazila kolnik ulice te ja mjestu događaja od zadobivenih ozljeda preminula.
Na mjestu događaja očevid je obavila zamjenica Županijska državna odvjetnica u suradnji s Policijskim službenicima Policijske postaje Beli Manastir.
U vremenu od 18,40 do 21,10 sati županijska cesta ŽC-4042 u mjestu Grabovcu bila je zatvorena za promet.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih je u jednoj smrtno stradala jedna osoba, u drugoj je teško ozlijeđeno četiri osobe, dok je u ostalima nastupila materijalna šteta.
Na području Belog Manastira i Đakova evidentirane su dvije prometne nesreće, a u Osijeku jedna.
Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena su 22 alkoholizirana vozača od kojih je šest vozača bicikla i 16 vozača osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je 20. svibnja, oko 17,45 sati, u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnjak kojem je izmjereno 2,46 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola.
Na počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna do 20.000,00 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Izvor:PU osječko baranjska

Foto:ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit