Krađe, razbojništvo i neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo „Teška krađa“, kazneno djelo „Prijetnja“ i kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

IZ OBITELJSKE KUĆE UKRAO NOVAC
Jučer, 22. svibnja, u popodnevnim satima, u Branjini, nepoznati počinitelj je s istim ili sličnim ključem ušao u obiteljsku kuću i ukrao novac, čime je vlasnik, 79-godišnjak oštećen za oko 4.600,00 kuna.

POLICIJA PRONAŠLA VIŠE OD ŠEST KILOGRAMA MARIHUANE
Dana 22. svibnja, oko 3 i 30 sati, na benzinskoj postaji južne obilaznice u Osijeku, policijski službenici zaprimili su dojavu da nepoznata muška osoba narušava javni red i mir. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 25-godišnjak, u vidno alkoholiziranom stanju, narušavao javni red i mir. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu.
Unatoč upozorenjima, muškarac je nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijski službenika, a kada su nad njim upotrebljena sredstva prisile počinio je i kazneno djelo „Prijetnja“ prema policijskom službeniku.
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici I. PP Osijek s Ispostavom Čepin su istoga dana obavili pretragu doma kod 25-godišnjaka, prilikom koje je pronađeno deset paketa s ukupno 6.470 grama marihuane, pištolj marke „CZ“ model 75 s pripadajućim spremnikom, 17 metaka kalibra 9 milimetara i zračnu pušku marke “CZ”.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi i kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

RAZBOJNIŠTVO

U subotu, 21. svibnja, u večernjim satima, 55-godišnjak je ulazio u svoju kuću kada mu je prišao 63-godišnjak te uz prijetnju hladnim oružjem oteo torbicu u kojoj se nalazio  novčanik s novcem, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i mobitelom, čime je oštetio vlasnika za oko 2.000,00 kuna.
Brzom intervencijom policijskih službenika razbojnik je uhićen.

PRONAĐEN KRADLJIVAC BICIKLA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“.
U noći s 19. na 20. svibnja, u Osijeku, iz garaže obiteljske kuće počinitelj je ukrao bicikl, čime je vlasnik 41-godišnjak oštećen za oko 1.500,00 kuna.

 

Izvor: PU osječko baranjska

Foto:ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit