Tijekom vikenda policija evidentirala 253 prometna prekršaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

TIJEKOM VIKENDA EVIDENTIRANA  253 PROMETNA PREKRŠAJA
Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 39 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.
Osim alkohola evidentirano je još 211 prekršaja od kojih  95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, tri vozača upravljali su vozilom za vrijeme dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila i 47 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je jučer oko 20,45 sati u Donjem Miholjcu, kada su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Evidentirana mu je koncentracija od 2,81 promila alkohola u krvi.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena mu je novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

TIJEKOM POJAČANIH MJERA ZAUSTAVLJEN 21 ALKOHOLIZIRANI VOZAČ
Tijekom pojačanih mjera, sa subote na nedjelju, u vremenu od 23 sata do 5 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 19 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

 TRI PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske dogodile su se tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta, a po jedna prometna dogodila se na području Osijeka, Belog Manastira i Našica.

Jučer oko 3 sata u Osijeku se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozačica osobnog automobila, 40-godišnjakinja, upravljala je vozilom prije stjecanja prava te se nepropisno uključivala u promet s parkirališta i udarila u metalnu konstrukciju. Evidentirana joj je koncentracija od 1,52 promila alkohola u krvi. Vozačica je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.  Za počinjene prekršaje predviđena joj je novčana kazna u iznosu od 41.500,00 kuna i mjera zabrane polaganje vozačkog ispita upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije .

Izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit