Tijekom vikenda 212 prometnih prekršaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 20 vozača osobnih automobila, 3 biciklista, vozača teretnog automobila i vozača električnog romobila koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirano je još 187 prekršaja od kojih je bilo 111 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan vozač upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja i 40 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je jučer oko 00,45 sati u Đakovu, kada su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak. Evidentirana mu je koncentracija od 2,65 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, oko 21,50 sati, u Osijeku, u Ulici Martina Divalta, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,33 promila alkohola u krvi.
Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

Oko 23,10 sati, u Našicama, u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak iz Zagreba. Evidentirana mu je koncentracija od 1,34 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

Jučer, 7. kolovoza, oko 02,20 sati, u Višnjevcu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnjak iz Osijeka. Evidentirana mu je koncentracija od 2,20 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 03,10 sati, u Jelisavcu, u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak iz Donjeg Miholjca. Izmjerena mu je koncentracija od 1,84 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 03,50 sati, u Dalju, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 30-godišnjak iz Dalja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio s kolnika. Izmjerena mu je koncentracija od 2,59 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 04,50 sati, u Đakovu, policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak iz Đakova. Izmjerena mu je koncentracija od 1,58 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 01,35 sati, u Osijeku, u Ulici Kneza Trpimira, u nadzoru prometa policajci su zaustavili 23-godišnjeg vozača električnog romobila. Evidentirana mu je koncentracija od 1,19 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna.

U PROTEKLA 24 SATA EVIDENTIRALI SMO TRI PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka evidentirane su dvije, a na području Belog Manastira jedna prometna nesreća.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit