Tijekom protekla 24 sata policija evidentirala 9 kaznenih djela

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 9 kaznenih djela od kojih izdvajamo kazneno djelo prijevara

PREVARENA ZA VIŠE STOTINA TISUĆA KUNA
Tijekom mjeseca rujna, u Đakovu, nepoznati počinitelj putem telefona je kontaktirao 61-godišnju hrvatsku državljanku te joj se lažno predstavio kao djelatnik USKOK-a. Tijekom razgovora prijetio je uhićenjem i tražio da podigne novac iz banke i preda dostavljaču , što je ona i napravila u više navrata.
Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu od više stotina tisuća kuna.

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA
U vremenu od 27. rujna do 4. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su 2 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.
Građani su na području Belog Manastira i Našica dragovoljno predali dvije zračne puške, jednu ručnu bombu, jednu detonatorsku kapislu i dva vježbovna metka za ručni bacač.
Iz PU podsjećaju  građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje te pozivaju sve, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.  Takva sredstva ne  donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji kako bi na teren izašle stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 3 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području Đakova dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka jedna prometna nesreća.
U razdoblju od 1. do 3. listopada, na području Policijske uprave osječko baranjske, u prometu je zaustavljeno 30 vozača (23 vozača osobnog automobila i 7 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 2. listopada, u 9,40 sati, u Zoljanu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 65-godišnji hrvatski državljanin iz Gradca Našičkog koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je istekla vozačka dozvola i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozaču automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 3,05 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 200 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U petak, 1. listopada, u 20,00 sati, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač bicikla 64-godišnji hrvatski državljanin iz Bračevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,27 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.
U subotu, 2. listopada , u 4,40 sati, u Popovcu, kod križanja sa Ilirskom ulicom dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač 33-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom prometne trake sletio s kolnika, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,10 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 247 prekršaja od čega 115 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 4 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 88 ostali prekršaji.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit