Nove mjere za zdravstvene djelatnike od danas i u Općoj županijskoj bolnici Našice

Facebook
Twitter
Pinterest

Od danas testiranje djelatnika i u OŽB Našice

Prema odlukama Stožera, svi zaposlenici zdravstvenog i sustava socijalne skrbi koji dolaze na posao, a nemaju covid potvrdu zbog preboljenja virusa ili cijepljenja, morat će se od danas testirati najmanje dva puta u sedam dana ili neće moći doći na posao. Obveza se odnosi na zdravstvene ustanove, trgovačka društva koja obavljaju zdravstvenu djelatnost te na privatne zdravstvene radnike, kao i na sve zaposlenike u socijalnoj skrbi, uključujući i ustanove socijalne skrbi, udruge, vjerske zajednice i druge ustanove koje obavljaju socijalnu skrb.
Kako doznajemo od ravnatelja dr. Hrvoja Šimića, uz zanemarive poteškoće, nove mjere od danas se primjenjuju i u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U našičkoj bolnici do sada je cijepljeno  81% liječnika te 75% medicinskih sestara. Od onih koji nemaju uvjete za Covid potvrdu, testirana su 72 djelatnika i svi su bili negativni. Među njima je i  30 cijepljenih 1. dozom cjepiva.

Osim djelatnika Opće županijske bolnice Našice,  danas je testirano  i 11 djelatnika Centra za socijalnu skrb, ali i 30-tak popisivača stanovništva s našeg područja. I dalje se redovito provode testiranja svih pacijenata, kako redovitih sa sumnjom na akutnu infekciju, tako i svih koji zahtijevaju planirano bolničko liječenje, ali i onih koji zahtijevaju pretrage kod kojih se stvara aerosol, kao što su gastroskopija, kolonoskopija i slično. Prosječno se na dan testira 70-ak takvih pacijenata. Svi hitni bolnički pacijenti koji nemaju Covid potvrdu, prilikom prijema,  prolaze zonu izolacije do nalaza PCR testa. Također se redovito provode i testiranja osoba  za osobne potrebe.

Na bolničkom liječenju trenutno 10 pacijenata

Trenutno se u bolnici liječi 10 pacijenata oboljelih od Covida, od čega je 8 necijepljenih i dva cijepljena protiv ovog virusa. Ukupno je u bolnici na današnji dan 115 pacijenata na bolničkom liječenju što predstavlja gotovo 90 posto ukupnog kapaciteta ustanove. S obzirom na borbu sa Covid pandemijom, svi djelatnici obavljaju i svakodnevne zadatke vezane uz drugu zdravstvenu problematiku pa iz OŽB-a mole korisnike zdravstvenih usluga za dodatno razumijevanje i strpljenje.

Izvor: OŽB Našice
Foto: arhiva Radio Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit