Teška krađa, nedozvoljena trgovina i prometni prekršaji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirana su dva kaznena djela od kojih PUOBŽ izdvaja jedno kazneno djelo teška krađa i jedno kazneno djelo nedozvoljena trgovina.
PROVALIO U PODRUM I UKRAO ALAT
U noći s 20. na 21. ožujka, u Belom Manastiru, nepoznati počinitelj provalio je u podrum, kojom prilikom je ukrao motornu pilu i torbu s raznim alatom. Vlasniku. 50-godišnjem hrvatskom državljaninu, nastala je materijalna šteta oko 2 500 kuna.
POLICIJA PRONAŠLA DUHAN
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Jučer, 21. ožujka, oko 12,30 sati, u Osijeku, kod 34-godišnjaka, policijski službenici pronašli su i oduzeli oko dva kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lako tjelesno ozlijeđena dok je u drugoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Našica.
OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U periodu od 19. do 21. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 25 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (20 vozača osobnih automobila, 4 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila).
U navedenom periodu, osim alkohola, evidentirano je još 270 prekršaja od kojih: 135 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 29 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 79 ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. ožujka, u 2,29 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,66 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U petak, 19. ožujka, u 10,41 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je teretni automobil s kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin iz Levanjske Varoši. Obavljenim alkotetsiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „C“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
Istoga dana, u 11,45 sati u Šumarini, u nadzoru prometa zaustavljen je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Šećerane, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu te je priveden na Općinski sud koji mu je produžio zadržavanje na 15 dana. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U subotu, 20. ožujka, u 9,50 sati, u Osijeku, u Reisnerovoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač 66-godišnji hrvatski državljanina iz Osijeka, upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te je oduzeo prednost prolaska vozaču bicikla. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,89 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Istoga dana, u Vladislavcima, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Jučer, 21. ožujka, u 14,45 sati, na državnoj cesti broj 34 (Donji Miholjac – Viljevo), zaustavljen je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Slatine, zbog prekoračenja brzine kretanja vozilom. Vozač se osobnim automobilom kretao brzinom od 135 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.

IZVOR: PUOBZ

foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit