Produžen rok za prijavu poreza na dobit za 2020. godinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nakon produženja roka za predaju godišnjih financijskih izvještaja za 2020. godinu došlo je do očekivanog usklađenja rokova predaje poreznih izvještaja. Pravilnikom o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona (NN 26/21) koji je stupio na snagu 13. ožujka 2021. produžen je rok za podnošenje Prijave poreza na dobit i pripadajućih obrazaca i izvješća. Za porezno razdoblje započeto od 1. siječnja 2020. godine ili tijekom kalendarske godine 2020. navedeni obrasci podnose se Poreznoj upravi najkasnije do 30. lipnja 2021. godine kada i dospijevaju na naplatu. Do navedenog datuma se neće mijenjati iznosu predujmova poreza na dobit, osim na zahtjev poreznog obveznika sukladno posebnom propisu o oporezivanju dobiti. Produženje roka se odnosi i na sve druge obrasce i izvješća koja se u skladu posebnim propisima o oporezivanju dobiti i drugim posebnim propisima podnose uz Prijavu poreza na dobit ili za iste obveza podnošenja Poreznoj upravi dospijeva s krajnjim rokom propisanim za podnošenje Prijave poreza na dobit. Produženje roka se ne primjenjuje na porezne obveznike kojima izabrano porezno razdoblje nije izjednačeno s kalendarskom godinom ili kojima obveza podnošenja Prijave poreza na dobit ne dospijeva četiri mjeseca nakon isteka poreznog razdoblja.

izvor: HGK

foto: Pixabay

 

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit