Tamburaško društvo radi na pokretanju web stranice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Tamburaško društvo “Dora Pejačević” jučer je održalo Izvještajnu godišnju skupštinu koju je vodio profesor Daniel Kopri. Profesorica Marina Kopri iznijela je izvješće o radu u kojem je istaknula brojne koncerte koji su održani u prošloj godini, ali i Memorijal Dore Pejačević koji je uspješno obilježen prošli mjesec, a financijsko izvješće iznio je Antun Kuricek. Oba izvješća su jednoglasno prihvaćena, a iznesen je i plan rada za ovu godinu.

Na skupštini je predstavljena i web stranica te youtube kanal tamburaškog društva koji su u procesu nastanka, a bilo je govora i o pokretanju seniorskog tamburaškog orkestra u koji bi se uključili bivši tamburaši. Kako bi novim generacijama tamburaša i građanima istaknula važnost Dore Pejačević ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak ispričala je nekoliko povijesnih činjenica o bisti koja se nalazi na Dorinom grobu kod Kapele, a koju je izradio kipar Đorđe Jovanović. Profesor Marijan Bakač osvrnuo se na prošla izdanja časopisa “Kontesa Dora” i istaknuo njihovu uspješnost i vrijednost.

 

 

Tekst i foto: Katarina Bosak

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit