Sveta misa s procesijom gradskim središtem

Facebook
Twitter
Pinterest

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, u 9 sati, služena je sveta misa koju je predvodio fra Josip Ivkić – franjevac iz Zagreba. Predvodio ju je u koncelebraciji sa župnikom fra Petrom Cvekanom, zatim dekanom našičkog dekanata velečasnim Antom Ivićem – župnikom iz Feričanaca te velečasnim Patrikom Alatićem – župnikom iz Markovca koji je s vjernicima danas pješice hodočastio u našičku župnu crkvu. Na svetoj misi pjevao je župni zbor.

Fra Josip Ivkić u prigodnoj je propovijedi povodom današnje svetkovine sv. Antuna istaknuo kako se sveci ne rađaju, već se svecima postaje. -Sveci su oni koji će u jednom trenutku svog života učiniti nešto od svog života, a na to smo svi pozvani. To ne znači da ćemo svi postati fratri, nego znači da od svojega života učinimo ono najbolje uz Božje milosrđe. Naš najveći dar je da baš poput sv. Antuna naučimo živjeti od srca jer ako imaš Boga, imaš sve – poručio je fra Josip Ivkić.
Nakon svete mise uslijedila je procesija središtem grada s kipom sv. Antuna koji su nosile članice HKD-a “Lisinski” u narodnim nošnjama. Svetu misu prenosio je naš Radio.

tekst i foto: N.Pavlus i T.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit