Mladu misu u Župnoj crkvi sv.Antuna Padovanskog u Našicama danas je imao vlč. Mihael Sokol

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama danas je, u 11 sati,  mladu misu služio vlč. Mihael Sokol iz Našica. Za svećenika Beogradske nadbiskupije zaređen je prošle subote, 22. lipnja u Beogradu.
Na početku svečanog misnog slavlja mladomisnika, njegove roditelje, svećenike i okupljene vjernike pozdravio je našički gvardijan i župnik fra Zoran Bibić koji je rekao kako je Mihaelova vjera i traženje Boga u životu, upravo danas došla do blistavog trenutka slavlja mlade mise. Uz brojne vjernike, rodbinu i prijatelje, bogoslove, svećenike i časne sestre, na misnom slavlju bili su generalni vikar Beogradske nadbiskupije mons.Aleksandar Kovačević, kancelar – prečasni Ivan Poleto, franjevci franjevačkog samostana u Beogradu i gvardijan fra Benedikt Vujica. Misi je bio nazočan i Gavrilo Grban, poslanik Uprave za Crkve i vjerske zajednice Republike Srbije s posebnim zaduženjem za Katoličku Crkvu te gradonačelnik Našica Josip Miletić.
U svojoj propovijedi vlč. Tomislav Markić, ravnatelj ureda Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za Hrvate izvan Domovine, poručio je mladomisniku kako mu neće uvijek biti lako, ali kako uvijek treba težiti jednom cilju, a to je milosrđe. Biti milosrdan prema ljudima, ljubiti ih i pomagati, to je ono čemu svećenik treba težiti, a to je poželio i današnjem mladomisniku.
U ime Župnog pastoralnog vijeća mladomisniku se obratila Mirjam Resler koja je između ostaloga rekla neka se uvijek drži onoga – Sve mogu u Onome koji me jača. Prigodan dar – misnicu, u ime svih župljana, vlč. Mihaelu predala je djevojčica Gabrijela Nekić. Na završetku ovog svečanog misnog slavlja mladomisnik je zahvalio gvardijanu fra Zoranu Bibiću na susretljivosti i otvorenosti samostana i crkve za ovako svečan trenutak služenja mlade mise. Zahvalio je i svim svećenicima uz koje je odrastao u našičkoj crkvi,  posebno pozdravljajući nazočne fra Antu Perkovića i fra Franju Jurinca. Posebnu zahvalu uputio je svojim roditeljima, Josipu i Katici, koji su mu bili podrška  na životnom putu kao i svim roditeljima svećenika i bogoslova našičke župe, od kojih su neki bili nazočni na mladoj misi.  Nakon sv.mise mladomisnik je svećenicima i vjernicima udijelio pojedinačni mladomisnički blagoslov. Svečano misno slavlje uveličali su članovi A sastava foklorne sekcije HKD-a “Lisinski”  i njihov voditelj Miroslav Šarić, koji su bili obučeni  u narodne nošnje našičkog kraja, a pjevali su članovi župnog zbora i zbora Snaga Duha koje je na orguljama pratila Ema Knežević.

Vlč. Mihael Sokol raspoređen je na službu u Beogradskoj nadbiskupiji u kojoj će, između ostaloga,  raditi s mladima te u službi za medije nadbiskupije.

Tekst i foto: Tomislava Justić

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit