Markovački turnir gledateljima ponudio odličnu odbojku

Facebook
Twitter
Pinterest

Jučer je u Markovcu Našičkom održan tradicionalni, 6. po redu, Memorijalni turnir u odbojci na pijesku “Katica Pavlić – Kajka”. Na početku turnira, u ime organizatora, sudionike, goste i posjetitelje pozdravili su predsjednik SKUU “Franjo Strapač” Ivan Hanižjar, predsjednica Matice slovačke Branka Baksa i potpredsjednik VMO Markovac Našički Alen Sekula. Turnir je otvorio dogradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar. Otvorenju su nazočili sin Marin, kćer Anja i unučice pokojne Katice Pavlić. Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa: “Osijek” iz Osijeka, “Feminem” iz Donje Motičine, “Queen Bee”, “Galeb Duje”, “Brodovi”, “Fitness klub NAC”, “Braća Sinković”, “Prolim” i “SNTNTN” iz Našica te domaća ekipa “Banda Franjo” iz Markovca Našičkog. U izrazito napetoj završnici prvo mjesto osvojila je ekipa “Osijek” (u sastavu Ivona Majer, Marko Kovačević i Karlo Jakovac), drugo “Braća Sinković” (Ivan Matoković, Matko Matoković i Bruno Noci) i treće ekipa “Fitness klub NAC” (Dino Zavada, Mata Horvat, Ivan Zebić i Mihael Horvatek). Četvrta je bila ekipa “Feminem”. Medalje i pobjednički pehar uručila je unuka pokojne Katice Pavlić, Iva. Ivona Majer iz pobjedničke ekipe “Osijek” proglašena je najboljom igračicom turnira. Kako nam je rekla, za turnir su doznali preko društvenih mreža, prvi put su došli i vrlo su zadovoljni. Organizacija turnira je odlična, u prvom dijelu susreti nisu bili toliko zahtjevni jer je ovo ipak amaterska odbojka, no od četvrtfinalnih susreta, a pogotovo samo finale pružilo je gledateljima zaista lijepu odbojku – rekla je Ivona Majer.
Jedan od organizatora Mario Dudjak rekao je kako su pripreme trajale nekoliko dana, od pripreme samog terena do postavljanja sjenica, klupa i ostale opreme. Zahvalio je članovima markovačkog folklora koji su preuzeli organizaciju i pobrinuli se da sve funkcionira kako treba. Zahvalio je i igračima, među kojima je bio i prvoligaških igrača u ekipi iz Osijeka, što su se odazvali pozivu na turnir.
Predsjednik SKUS-a Franjo Strapač Ivan Hanižjar također je zahvalio svim sudionicima ali i svojim folklorašima koji su uz sve druge obveze u folkloru, te uz svoje privatne obveze, pripremili i odradili turnir na visokom nivou. Posebnu zahvalu uputio je dogradonačelniku Krešimiru Žagaru na podršci i sada ali i prije 7 godina kada je teren u Markovcu izgrađen. Za turnir se pročulo po cijeloj Slavoniji i nadam se da će sljedeće godine biti još uspješniji nego ove – rekao je Hanižjar. Po završetku turnira, organizatori su zahvalili svim ekipama na odazivu, a posebno ekipama “Feminem”, “Fitness klub NAC”/”Braća Sinković” i “Banda Franjo” koje su sudjelovale na ovom turniru svih 6 godina. Natjecatelje ali i gledatelje pozvali su da se ponovno okupe dogodine u još u većem broju.

tekst: Robert Rigo
foto: SKUU Franjo Strapač

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit