Svečano obilježen završetak izgradnje vodoopskrbe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Poganovcima je danas svečano obilježen završetak izgradnje vodoopskrbe na području Općine Podgorač i primopredaja radova na izgradnji magistralnog i sekundarnog cjevovoda vode Markovac Našički-Podgorač-Razbojište-Budimci-Poganovci. Kako je rekao načelnik Goran Đanić, Općina je zajedno s “Našičkim vodovodom” i “Hrvatskim vodama”, a uz pomoć Osječko-baranjske županije, uspjela završiti ovu važnu investiciju vrijednu oko 20 milijuna kuna. S investicijom koja je značajno podigla standard mještana započelo se prije 10 i pol godina iz Markovca, a završilo danas kada je svakoj obiteljskoj kući dostupna voda. Priključak je besplatan – istaknuo je načelnik, osim vodomjernog sata koji će se riješavati u “Našičkom vodovodu” gdje se svi zainteresirani trebaju javiti. Predsjednik Uprave “Našičkog vodovoda” Oto Dudjak također je istaknuo zadovoljstvo završetkom ove vrijedne investicije. Najavio je da je troškove priključenja moguće ugovoriti na više rata kako bi se olakšalo stanovnicima. S obzirom da je voda sada dostupna svima, ekipe “Našičkog vodovoda” dnevno će moći realizirati 10 do 15 priključaka tako da će cijeli postupak priključivanja ići vrlo brzo.  Zamjenik direktora Vodnogospodarskog odjela za Dunav i Donju Dravu “Hrvatskih voda” Mario Spajić najavio je da nakon ove velike investicije, u Općini Podgorač predstoji rješavanje problema odvodnje. Dio kanalizacijske mreže već je izgrađen u Podgoraču, Stipanovcima i Razbojištu. U tijeku su aktivnosti za nastavak izgradnje kanlizacijske mreže u naselju Stipanovci, kao i za projektiranje uređaja za proćišćavanje otpadnih voda u Podgoraču. Što se tiče pokrivenosti vodovodnom mrežom naše Osječko-baranjske županije – istaknuo je – ta je pokrivenost oko 80 posto. Zamjenik župana Goran Ivanović poručio je kako bez osnovne komunalne infrastrukture nema ostanka na ovim prostorima. Općina Podgorač svojim je primjerom pokazala da se isplati ulagati i u mala naselja – istaknuo je te pozvao mještane da se priključe na vodovodnu mrežu. Na ovoj investiciji posebno je zahvalio “Hrvatskim vodama” koje na području naše županije realiziraju projekte vrijedne gotovo milijardu i pol kuna.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit