Svečani koncert održali članovi HKD-a “Lisinski”

Facebook
Twitter
Pinterest

Pjesmom “To je zemlja gdje smo rasli”, članovi HKD-a “Lisinski” Našice započeli su svečani koncert kojim je  predstavljen rad u proteklom dijelu sezone, ali i obilježen rad koreografa, voditelja folklorne sekcije i predsjednika društva Miroslava Šarića

U  sinoćnjem dvosatnom programu izmjenjivale su se koreografije, pjesme, žive slike i video prikazi o radu društva u posljednjih 10 godina, ali i o stvaralaštvu Miroslava Šarića, zaljubljenika u foklor, tradiciju, u Slavoniju.
Nastupile su sve sekcije društva: mala škola folklora, A i veteranski sastav te mješoviti pjevački zbor kojim je ravnao prof. Ivan Krajačić, a osim folklorne pjesme i plesa, Lisinskaši su izveli  i starogradsku pjesmu te valcer. S obzirom da u  društvu djeluje i kazališna sekcija, uprizorena je i živa slika iz života Dore Pejačević.

U ugodnom okruženju Perivoja Pejačević publika je uživala u pjesmama i plesovima Posavine, Međimurja, plesovima Hrvata u podravskoj Mađarskoj, običaju prela u našičkom kraju i dječjim igrama i plesovima Slavonije.  No, uz plesni dio, folkloraši su podsjetili i na svoje vrlo uspješne korizmene koncerte izvođenjem pjesama Stala majka pod raspelom i Tiha noć se evo spusti.
Slavonijom su nas proveli članovi mješovitog pjevačkog zbora pjesmama Tri jetrve, Šokačkom pismom i Mojom diridikom, a izveli su i Dan od gnjiva, zapis iz našičkog kantuala koji je za ovu prigodu pripremio Miroslav Šarić te Misao svijeta, Silvija Strahimira Kranjčevića.
Koncert je završio bećarcem i tarabanom uz sudjelovanje svih plesača i pjevača. Na predanom radu, ne samo za društvo čiji je predsjednik, nego i za okruženje u kojemu živi, Miroslavu je čestitao i gradonačelnik Krešimir Kašuba, a njegovi folkloraši uručili su mu prigodne darove.

Uz brojnu domaću publiku, koncertu su bili nazočni i predstavnici KUD-ova u kojima je Miroslav Šarić radio kao voditelj i koreograf, a izvođače su kroz nastup pratili tamburaši HKUD-a “Koškani 1978” pod vodstvom Danijela Rihtera.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit