Svečana sjednica Općinskog vijeća Feričanci

Polaganjem vijenaca na groblju i ispred spomen obilježja hrvatskih branitelja danas je počeo program proslave Dana općine Feričanci i blagdana Duhova. U Domu DVD-a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na početku koje su himnu otpjevali najmlađi članovi HKD-a “Manuel” Feričanci. U prigodnom govoru načelnik Marko Knežević, uz ostalo je istaknuo kako je općinski proračun za ovu godinu planiran u iznosu 21 milijun kuna. Kao najveću investiciju izdvojio je izgradnju nerazvrstane ceste tzv. goveđe glave u vrijednosti gotovo 9 i pol milijuna kuna. Osim toga, 2 i pol milijuna kuna određeno je za reciklažno dvorište, a 3 i pol za obnovu Društvenog doma. Važno je i nekoliko projekata koji se odnose na obnovu dotrajale komunalne infrastruture koji svi zajedno iznose do milijun i pol kuna. U planu je izgradnja pročistača, a najprije će biti spojene Ulica Dore Pejačević i Ferićeva kao najduže ulice te ulice s najviše potrošača. To su – zaključio je načelnik – prioriteti koje u sljedećih godinu dana treba završiti kako bi sljedeće mandatno razdoblje dočekali opuštenije. Posebno je izdvojio i socijalnu stranu proračuna.
U svojoj čestitci, dožupan Goran Ivanović čestitao je domaćinima što su realizirali sve zacrtano prošle godine, ali i na svemu započetom u ovoj godini. Zajednička je briga – poručio je – da mjesta poput Feričanaca budu perspektivna te da ljudi ostanu u svojim naseljima. Svi gradonačelnici i načelnici – smatra – mogu svjedočiti da se Vlada RH u zadnje dvije godine odrekla velikog dijela svog kolača upravo u korist gradova i općina. Dan Općine i blagdan Duhova domaćinima je čestitao i predsjednik Uprave “NEXE Grupe” Ivan Ergović te gradonačelnik Našica Josip Miletić. Nazočni su bili i potpredsjendik Županijske skupštine Goran Đanić, načelnici susjednih općina, prijatelji iz Hrvaca te brojni drugi gosti.
Na današnjoj sjednici 16 majki primilo je simboličan dar i ruže za novorođenčad, a za svoje su uspjehe nagrađeni i učenici Maša Kapraljević, David Jutriša, Nevio Biuklić i Karlo Šalek. Zahvalnicu Općine Feričanci dobili su: Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” Feričanci te višestruki darivatelji krvi Ana Debeljak i Vladimir Jutriša. Čestitku je na kraju svečane sjednice uputio predsjednik Vijeća Marin Benić. Danas će u 19 sati u Župnoj crkvi Duha Svetoga biti služena sveta misa.

tekst i foto: N.Pavlus

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit