Svečana sjednica Općinskog vijeća Feričanci

Polaganjem vijenaca na groblju i ispred spomen obilježja hrvatskih branitelja danas je počeo program proslave Dana općine Feričanci i blagdana Duhova. U Domu DVD-a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na početku koje su himnu otpjevali najmlađi članovi HKD-a “Manuel” Feričanci. U prigodnom govoru načelnik Marko Knežević, uz ostalo je istaknuo kako je općinski proračun za ovu godinu planiran u iznosu 21 milijun kuna. Kao najveću investiciju izdvojio je izgradnju nerazvrstane ceste tzv. goveđe glave u vrijednosti gotovo 9 i pol milijuna kuna. Osim toga, 2 i pol milijuna kuna određeno je za reciklažno dvorište, a 3 i pol za obnovu Društvenog doma. Važno je i nekoliko projekata koji se odnose na obnovu dotrajale komunalne infrastruture koji svi zajedno iznose do milijun i pol kuna. U planu je izgradnja pročistača, a najprije će biti spojene Ulica Dore Pejačević i Ferićeva kao najduže ulice te ulice s najviše potrošača. To su – zaključio je načelnik – prioriteti koje u sljedećih godinu dana treba završiti kako bi sljedeće mandatno razdoblje dočekali opuštenije. Posebno je izdvojio i socijalnu stranu proračuna.
U svojoj čestitci, dožupan Goran Ivanović čestitao je domaćinima što su realizirali sve zacrtano prošle godine, ali i na svemu započetom u ovoj godini. Zajednička je briga – poručio je – da mjesta poput Feričanaca budu perspektivna te da ljudi ostanu u svojim naseljima. Svi gradonačelnici i načelnici – smatra – mogu svjedočiti da se Vlada RH u zadnje dvije godine odrekla velikog dijela svog kolača upravo u korist gradova i općina. Dan Općine i blagdan Duhova domaćinima je čestitao i predsjednik Uprave “NEXE Grupe” Ivan Ergović te gradonačelnik Našica Josip Miletić. Nazočni su bili i potpredsjendik Županijske skupštine Goran Đanić, načelnici susjednih općina, prijatelji iz Hrvaca te brojni drugi gosti.
Na današnjoj sjednici 16 majki primilo je simboličan dar i ruže za novorođenčad, a za svoje su uspjehe nagrađeni i učenici Maša Kapraljević, David Jutriša, Nevio Biuklić i Karlo Šalek. Zahvalnicu Općine Feričanci dobili su: Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” Feričanci te višestruki darivatelji krvi Ana Debeljak i Vladimir Jutriša. Čestitku je na kraju svečane sjednice uputio predsjednik Vijeća Marin Benić. Danas će u 19 sati u Župnoj crkvi Duha Svetoga biti služena sveta misa.

tekst i foto: N.Pavlus

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest