Sve specijalističke ordinacije dentalne medicine na jednom mjestu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nove ordinacije specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije danas je otvorio župan Ivan Anušić u prostor Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku (u Ulici cara Hadrijana 10E). Projekt od samog početka podržava Osječko-baranjska županija, između ostalog i financiranjem specijalizacija iz dentalne medicine, a uređenje ordinacija i nabavu potrebne medicinsko-tehničke opreme financirao je Fakultet u ukupnom iznosu od oko tri milijuna kuna. – Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati. Riječ je o najnovijoj tehnologiji i opremi, projektu kojim će se unaprijediti kompletna zdravstvena usluga te kojim ćemo postati vodeći u cijeloj Hrvatskoj – rekao je župan Ivan Anušić. Odluku o preseljenju ordinacija iz dosadašnjeg prostora donijelo je Upravno vijeće Doma zdravlja OBŽ kako bi se omogućilo formiranje modernog centar za dentalnu medicinu te podigla razina usluge u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti na prostoru cijele istočne Hrvatske. Naime, proširenjem postojećih djelatnosti s djelatnosti dječje stomatologije i djelatnosti endodoncije s restaurativnom stomatologijom Dom zdravlja OBŽ je na jednome mjestu osigurao sve specijalističke djelatnosti iz područja dentalne medicine, što je do sada bio slučaj samo u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Na svečanosti je rečeno kako prije samo sedam godina na ovom području nije bilo niti jednog ortodonta ugovorenog s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, pa su mnoga djeca s ovog područja ortodontsku terapiju mogla ostvariti samo u Zagrebu. Sada se pak na jednom mjestu i po svim svjetskim standardima stvara moderan centar s kompletno pokrivenom mrežom dentalne medicine i specijalističke zdravstvene zaštite. Početak rada navedenih ordinacija Doma zdravlja OBŽ u prostorima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek nastavak je iznimno dobre suradnje ovih ustanova, a važno je naglasiti kako veliki broj zaposlenika Doma zdravlja već obavlja i znanstveni i predavački rad na Fakultetu. U ovim ordinacijama održavat će se i klinička nastava za studente dentalne medicine.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit