Suradnja Osječko-baranjske sa Splitsko-dalmatinskom županijom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić nazočio je sastanku u Splitsko-dalmatinskoj županiji na kojem je sa županom Blaženkom Bobanom i njegovim suradnicima razgovarao o projektima i mogućoj suradnji kad su u pitanju buduća ulaganja u regionalne centre kompetencija i centre izvrsnosti. Sastanku je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak koja je objema županijama ponudila pomoć Ministarstva u realizaciji vrijednih investicija.

Zamjenik župana Josip Miletić prepoznao je napore Splitsko-dalmatinske županije osobito kad je u pitanju rad s darovitom djecom, s obzirom da ondje već pet godina djeluje Centar izvrsnosti, a želja mu je ističe, sličan model preslikati i na Osječko-baranjsku županiju.

– Otvorili smo više tema i mogu kazati kako počinjemo konkretnu suradnju na projektima u školstvu, posebno na razvoju Centara izvrsnosti i centara kompetentnosti, te načinu povlačenju novaca za projekte iz STEM područja. Osječko-baranjska županija je u mandatu Ivana Anušića krenula velikim koracima naprijed i pozicionirala se kao lider na istoku Hrvatske, a sada želimo biti nositelji i partneri velikih projakata u području znanosti i obrazovanja – kazao je Miletić.

Župan Splitsko-dalmatinske županije iskazao je spremnost na pomoć u budućim zajedničkim projektima.

– Spremni smo pomoći kolegama iz OBŽ, uskoro sklopiti Sporazum o suradnji na području razvoja Centara izvrsnosti, u čemu naša županija ima višegodišnje bogato iskustvo i izvrsne rezultate, Zajednička nam je želja izgradnja budućih kampusa Centra izvrsnosti i danas smo utemeljili radni tim koji će dalje nastaviti konkretizirati sve današnje i buduće ideje – istaknuo je Boban.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit