Suradnja i partnerstvo Osječko-baranjske županije i Grada Mostara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić potpisali su danas u mostarskoj gradskoj vijećnici, Sporazum o prijateljstvu i suradnji čiji je cilj unaprijediti prijateljske odnose, posebno na području gospodarstva, kulture, turizma, obrazovanja i sporta. Svečanosti potpisivanja Sporazuma nazočili su i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenik župana Mato Lukić te glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, kao i mostarski vijećnici.

– Ova dva grada imaju velike sličnosti, a veže nas i veliko prijateljstvo koje smo dodatno osvijestili današnjim razgovorom. Ta bliskost i povezanost očituju se kroz povijest, ali i u sadašnjosti. Naime, Sveučilište u Mostaru i Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku blisko surađuju, baš kao što surađujemo na području zdravstva, a veselim se i budućim partnerskim projektima kako s Gradom Osijekom tako i s Osječko-baranjskom županijom – rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo što je upravo Grad Mostar 15. grad prijatelj Osijeka.

– Puno nas stvari povezuje, od veličine grada, preko broja stanovnika pa sve do geografskog položaja na rijekama. I Osijek i Mostar su gospodarska, kulturna i zdravstvena središta svojih regija, a nije zanemarivo da velik broj Osječana vuče korijene upravo s ovog područja. Grad Osijek, zajedno s Osječko-baranjskom županijom bilježi pozitivne gospodarske i demografske trendove, a unatrag deset godina prvi put imamo veći broj useljenih nego iseljenih, raste prosječna plaća, veći je broj zaposlenih, imamo veći broj turističkih noćenja. Vjerujem da u budućnosti, a posebno zahvaljujući današnjem potpisivanju Sporazuma, možemo razmjenjivati pozitivna iskustva, na području obrazovanja, zdravstva, ali i infrastrukturnog razvoja – rekao je Radić.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je puno poveznica između Mostara i okolnog područja s Osječko-baranjskom županijom.

– Najbitnija poveznica je da je to prostor gdje žive i da se kao narod moramo držati zajedno, pomagati Hrvatima u Bosni i Hercegovini i njihovim nastojanjima, osobito u političkom smislu. Tu smo da pomognemo svojim iskustvom i savjetima, ali i da naučimo nešto od gradonačelnika Kordića i Gradskog vijeća Grada Mostara. Naša je zadaća pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini, stati uz njih jer imamo istu viziju do koje trebamo doći zajedničkim snagama – zaključio je župan Anušić.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit