Stručni skupovi o biomasi i šumama

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Duhovnom centru Emaus Franjevačkog samostana Našice, održan je okrugli stol na temu Obnovljivi izvori energije – Biomasa: električna i toplinska energija, bioplin i biogoriva. U ime domaćina, pozdravne su riječi uputili fra Antun Dodić i našički gradonačelnik Krešimir Žagar. Okupljene su pozdravili i Heinz Kopetz – predsjednik Austrijske udruge za biomasu i Europske udruge za biomasu, Zlatko Benković – predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Darko Mikičić u ime Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Zagreb, Petar Jurjević – predsjednik Hrvatskog Šumarskog društva, Josip Dundović – predsjednik Hrvatske udruge za biomasu i Zlatko Koračević – saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Kako nam je rekao Josip Dundović, zaključci ovog okruglog stola bit će upućeni Vladi, a u pismu namjere predložit će da se prilikom izrade Energetske strategije u nju ugrade i odredbe Gradiške deklaracije kojom se predlaže smanjenje potrošnje energije, smanjenje emisije CO2 i povećanje korištenja biomase u ukupnoj potrošnji energije. Iako je skup bio na međunarodnoj razini, a teme su se uglavnom odnosile na cijelu Hrvatsku, magistar Dundović rekao je kako su Našice u ovom trenutku spremne za izgradnju toplane na biomasu, no za to je potrebna i podrška Države kako bi se mogla dobiti i sredstva iz predpristupnih fondova čime bi se ovaj projekt mogao lakše realizirati.

U Hotelu Park danas je u otvoren okrugli stol za građanstvo i struku na temu “Spačvanske šume”. Skup su pozdravili, u ime domaćina i ogranizatora Festivala gradonačelnik Krešimir Žagar i upravitelj Hrvatskih šuma – Uprave šuma podružnice Našice Davorin Fekete. Osim brojnih kolega – šumara te članova našičkih udruga – ljubitelja prirode, domaćini su pozdravili i ugledne goste: Darka Beuka – člana Uprave i Ivicu Čemea – člana Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, rukovoditelje službi u direkciji Hrvatskih šuma te voditelje Uprave šuma. O temama: “Lovstvo spačvanskih šuma”, “Osnovne karakteristike šuma hrasta lužnjaka u spačvanskom bazenu”, “Obnova spačvanskih šuma hrasta lužnjaka oplodnim sječama” te “Brodska imovina općina, uzgoj i iskorištavanje šuma” govore ugledni predavači Darko Beuk, Ivan Popić, Darko Posarić i Zlatko Virc.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit