Stjepan Đanić u Tanzaniji u kampanji za solarnu elektranu djeci u sirotištu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Naš sugrađanin Stjepan Đanić, nakon završetka fakulteta, odlučio se na odlazak u Tanzaniju gdje već 2 mjeseca volontira u sirotištu Sv. Antuna u Songei. Kako je napisao na svojem facebooku, njegova afrička avantura uskoro završava i prije nego što se vrati u Hrvatsku želi prikupiti sredstva za izgradnju nove solarne elektrane za djecu iz sirotišta.

-Uslijed sušnog dijela godine hidroelektrane rade smanjenim kapacitetom te se javljaju učestale i svakodnevne redukcije električne energije. Nakon povratka iz škole, obavljanja svojih kućnih obveza i večere slijedi vrijeme učenja. Upravo u to vrijeme su najčešće redukcije električne energije i zbog toga djeca uče s upaljenim svijećama ili ručnim svjetiljkama. Solarna elektrana u sirotištu već postoji, ali zbog dotrajalosti i oštećenja više nije u funkciji – ističe  Stjepan Đanić.

Izgradnja nove solarne elektrane košta 13.680,00 HRK, odnosno 1.820,00 eura. Ovime bi se djeci omogućilo normalno učenje kakvo i priliči 21. stoljeću. U slučaju da iznos prikupljenih sredstava premaši traženu svotu, ostatak novca će se preusmjeriti u gradnju dodatne sunčane elektrane u nekom od susjednih tanzanijskih sirotišta. Uslijed sve većeg zagađenja okoliša, potrebno je usmjeriti veću pozornost na izgradnju dugoročnih zelenih projekata. Ovaj projekt ujedno predstavlja priliku kako bi se djecu, ali i lokalnu zajednicu educiralo o potrebi prelaska gospodarstva na obnovljive izvore energije.

-Siguran sam da svi želimo mijenjati svijet na bolje, a malim koracima to uistinu i možemo ostvariti. Mijenjajmo svijet na bolje i širimo ljubav pomažući drugima! – zaključio je na kraju svoje objave Stjepan Đanić. Želite li saznati više o ovom projektu, evo poveznice:

https://gogetfunding.com/stjepans-solar-power-plant-for-st-anthony-orphanage/?fbclid=IwAR1o0Azk1FpYyZzNSfbGkRhrxW6yig6bzCkMfy-YAUwoloqIeVz9l-m9zZ4

 

izvor: facebook Stjepan Đanić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit