Slovački veleposlanik Peter Susko posjetio Slovački centar za kulturu Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom 10. obljetnice, Slovački centar za kulturu Našice posjetio je veleposlanik Republike Slovačke u Hrvatskoj  NJ. E. Peter Susko te konzulica Linda Karašova. Susretu su nazočili saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek,  predsjednik Saveza Slovaka Mirko Vavra i članica Savjeta za nacionalne manjine RH Branka Baksa.

Gostima je ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice predstavila izložbu “Obitelj Pejačević i povijesne veze Hrvata i Slovaka” koja je javnosti dostupna u prostorima Slovačkog centra za kulturu Našice.

Veleposlanik Susko je predstavnicima slovačke zajednice u Hrvatskoj uručio DVD kolekciju pet slovačkih filmova s hrvatskim titlovima. Kolekcija filmova nastala je u suradnji Veleposlanstva Republike Slovačke u Zagrebu i Slovačkog filmskog instituta te Društva hrvatsko-slovačkog prijateljstva, a zahvaljujući donaciji Slovacima u Hrvatskoj omogućeno je bolje poznavanje sedme umjetnosti u slovačkoj produkciji. Na susretu sa dogovorene posljednje pripreme oko održavanja Dana slovačkoga filma, koji zbog pandemije koronavirusa nije održan u predviđenom terminu u svibnju. Događanje je projekt Središnje knjižnice Slovaka u Hrvatskoj, no zbog posebnih okolnosti ove godine organizaciju su preuzeli te ga u partnerstvu  pripremaju Veleposlanstvo Republike Slovačke i Slovački centar za kulturu Našice.

 

izvor: SCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit