Slovački centar za kulturu dostojno prezentira Slovake u RH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je predsjednik Ureda iseljenih Slovaka Jan Milan Pilip posjetio Slovački centar za kulturu Našice. Ravnateljica Centra Sandra Kralj-Vukšić, gosta i njegove suradnike, provela je prostorom Centra te istaknula kako je ovo prigoda da se prezentiraju uspjesi i sve dosad ostvareno, ali i pronađu mogućnosti u čemu još matična zemlja može pomoći Slovacima koji žive na ovim prostorima.

Predsjednik Ureda iseljenih Slovaka Jan Milan Pilip zahvalio je ravnateljici Centra Sandri Kralj-Vukšić te dodao da se razgovaralo i o aktivnostima i planovima Centra koji dostojno prezentira slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj. Istaknuo je da se nada kako će suradnja Ureda iseljenih Slovaka u Bratislavi i ovdašnjih Slovaka biti još uspješnija s obzirom da se sada na terenu upoznao s njihovim brojnim aktivnostima i vrijednom čuvanju slovačke kulture i tradicije.

Sastanak je održao i sa članovima Aktiva učitelja slovačkog jezika, a obići će još Matice slovačke Jelisavac, Jurjevac i Josipovac.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit