Slavonska grupa Fluentes na putu do zvijezda

 

Sve poznatiji slavonski bend Fluentes predstavlja novu pjesmu Napokon i na dobrom je putu da osvoji sve veći broj slušatelja. Njihova dva protekla singla izvrsno su prošla na svim radio postajama, a pjesma Pusti da ljubav nosi me“ više se od pola godina držala se u top 10 najemitiranijih singlova u Hrvatskoj. Na ukupnoj top listi najemitiranijih singlova 2017. godine pjesma se našla na visokom 13. mjestu!

Pjesmi „Napokon“ mnogi već sad prognoziraju sličan uspjeh, a da su dečki na dobrom putu govori i to da je ova pjesma jedna od dvadeset izabranih koje će uživo biti izvedene u petak, 26. siječnja, u dvorani Kornati na 65. Zagrebačkom festivalu.

„Prijava za Zagrebački festival uslijedila je spontano. Imali smo pjesmu koja nam je dobra i koja ima tako dobru atmosferu, priču i emociju.“ – ispričao nam je Goran Bošković koji je i autor teksta pjesme.

„Pjesma je nastala spontano na probi. Kako smo sad u tijeku snimanja novog albuma, hrpa ideja mota nam se po glavama. Matija je rekao da mu tri akorda u slijedu koje sam svirao zvuče dobro pa smo počeli istraživati. Međutim, kad je Davor rekao da mu je dosta pjesama gdje gitara počinje prva, rekao sam mu: ‘ova je cijela tvoja’. Dotakao je tipke klavijature i odsvirao ta 4 tona u slijedu i to je bilo to. Počeo sam pjevati melodiju na ono što je on svirao i odjednom, energija i emocija koja se stvorila bila je nevjerojatna.“ – objasnio je Goran proces stvaranja pjesme.

Tekst je nastao, kako govore dečki iz benda, pod utjecajem spota kojeg su snimali za pjesmu „Kraj“. Ti prizori, crno bijeli kadrovi, emocije i atmosfera videa za „Kraj“ u Goranu su stvorili sliku čovjeka koji je napokon shvatio gdje je i kako zabrljao, te odlučio popraviti loše, u sebi izbrisati mrak i tugu.

Da je grupa Fluentes upravo ono što treba glazbenoj sceni dokazuje i nagrada „Music Pub Zlatka Turkalja“ za grupu godine koju su dečki na predstavljanju pjesme dobili od urednika i voditelja Zlatka Turkalja. Nagrade se dodjeljuju od 1992. godine najboljim glazbenicima za njihov godišnji rad, a u 2017. godini su je zaslužili upravo Fluentes!

Izvor: Menart

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest