Slavlje mlade mise fr Marina Golubovića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama danas je, u zajedništvu sa svećenicima dominikancima, svećenicima susjednih župa i domaćim franjevcima, mladu misu slavio fr Marin Golubović, dominikanac. Današnjem slavlju prethodila je trodnevna priprava koju su predvodili u četvrtak fra Dragutin Bedeničić, župnik na Jugu II u Osijeku, u petak fr Mihovil Žuljević Mikas iz Dubrovnika, a sinoć vlč. Mihael Sokol, rodom iz Našica, a sada na službi u Beogradu. Na mladoj misi propovijedao je vlč. Ivan Marković, župnik Župe sv. Josipa iz Vuke s kojim je fr Marin studirao crkvenu glazbu. U svojoj propovijedi, između ostaloga, je rekao – Naša je radost i naša hvala velika i pretače se u hvalu Bogu koji je jednoga od naše braće, fr Marina, pozvao u redovništvo kako bi svoj život svakoga dana suobličavao u Isusu Kristu, vrhovnom pastiru. I to po evanđeoskim savjetima poslušnosti, čistoće i siromaštva u dominikanskoj obitelji, u služenju i darivanju drugima, te je postajao svakoga dana živa slika Kristova. Svaki svećenik uzima se od ljudi i za ljude postavlja. Crkva ga šalje po svećenićkom poslanju konkretnom čovjeku. Svećenik ne pada s neba, on je stvaran čovjek, dolazi iz jedne obitelji sa svim svojim darovima, kvalitetama, sposobnostima i nesposobnostima i postaje tražitelj istine u jedinstvu s Isusom. Isus moli i danas zajedno s našim mladomisnikom “posveti nas u istini” jer potrebno nam je Božje milosrđe i posvećenje jer nitko od nas nije savršen i Bog ne poziva u svećeništvo i redovništvo ili neko drugo zvanje savršene, nego usavršuje pozvane. Poziva sve nas, braćo i sestre, u svjetlu kršćanskog poziva i poslanja u smjeru krsnog svećeništva na zajedništvo ljubavi, a svećenika još više kako bi se odričući se samoga sebe i ne živeći sebi nego drugima, zaista svjedočio istinu Ljubavi. Duboka je poruka današnje Božje riječi i ovoga slavlja iz koje iščitavamo i promišljamo odlučnost hrabrih ljudi. Bez odluka nije moguće živjeti, a odluke su stavovi određeni stvarnostima našega života – kazao je vlč. Marković.

Pjevao je zbor Osvit iz Zagreba uz solisticu zbora HRT-a Nataliju Kralj, Marinovu prijateljicu, a svirali su Ana Lisičak i fra Bonifacije Franjo bogoslov dominikanac. Zborom je ravnala Sandra Bucić.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit