Školska, županijska i europska natjecanja u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga održano je školsko natjecanje iz matematike. Sudjelovalo je ukupno 44 učenika i to u dvije varijante. U varijanti A (prirodoslovno-matematičke gimnazije) sudjelovalo je 18 učenika iz sva četiri razreda, a na županijsko natjecanje pozvani su Josip Hajpek iz 1. razreda (mentorica Zrinka Amidžić, prof. mentor), Dijana Pratljačić iz 2. razreda (mentorica Renata Pintar, prof. mentor) te Marko Ćorković, Ina Mihalj i Rea Pintar iz 4. razreda (mentor Damir Ćurković, prof. savjetnik). U varijanti B (učenici ostalih razreda) sudjelovalo je 26 učenika iz sva četiri razreda, a na županijsko natjecanje pozvane su Jasmina Knežević i Magdalena Moguš, učenice 4. b razreda opće gimnazije (mentorica Barbara Knežević, prof. mentor).

Održano je i školsko natjecanje iz informatike. Sudjelovalo je 26 učenika u dvije kategorije: Algoritmi (9 učenika) i Osnove informatike (17 učenika). Na županijsko natjecanje, koje će se održati 15. veljače 2019. u Osijeku, plasiralo se osam učenika u kategoriji Algoritmi: Pavle Ergović, Filip Borić i Leopold Brodar iz 2. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije; Antonio Kovač, Leon Blažević, Krešo Orešković i Oliver Horvat iz 3. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije te Rea Pintar iz 4. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije. Mentor učenika je prof. Zdenko Lovrić. Tri učenika plasiralo se dalje u kategoriji Osnove informatike: Ivan Vrekalović i Ivan Cingell iz 1. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije te Patrik Makaj iz 4. b opće gimnazije. Mentorica učenika je prof. Barbara Knežević.

U siječnju je započelo Europsko statističko natjecanje (ESC). Natjecanje organiziraju Eurostat i brojni europski nacionalni statistički uredi radi promicanja statističke pismenosti među srednjoškolcima. Sastoji se od dvije faze – nacionalne, poznatije pod nazivom Statistička olimpijada, i europske, koja će se održati tijekom tekuće školske godine.
Srednju školu Isidora Kršnjavoga predstavljalo je nekoliko ekipa, a u 2. krug nacionalne faze natjecanja plasirale su se dvije ekipe. U kategoriji B (1. i 2. razred srednje škole) školu predstavljaju učenice 1.b razreda ekonomske struke – Ana Gašparić i Veronika Zaspan, a u kategoriji A ( 3. i 4. razred srednje škole) školu prestavljaju učenici 4. b razreda opće gimnazije – Kristijan Đuroković, Ante Mihalj i Patrik Makaj. Mentorica učenika je prof. Barbara Knežević.

izvor: SŠ I.Kršnjavoga 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest