Promocija dentalnog zdravlja

Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku u petak je održana svečana promocija dentalnog zdravlja prilikom koje je liječnicima dentalne medicine s područja naše županije uručena knjiga „Dental mammoth“.

Riječ je o svojevrsnom udžbeniku koji govori o osnovama kliničke dentalne medicine. Knjiga je rezultat dvadesetogodišnjeg rada više od 130 doktora dentalne medicine. Njezina iskoristivost i vrijednost svakodnevno se potvrđuju u praksi, a sada će ovaj jedinstveni opus biti i u rukama svakog hrvatskog doktora dentalne medicine. U ime Hrvatske komore dentalne medicine okupljenim liječnicima i studentima se obratio predsjednik Komore dr. Hrvoje Pezo koji je istaknuo kako će promociju organizirati uz Osijek, još u Zagrebu ističući kako su upravo Domovi zdravlja Osječko—baranjske županije primjer kako se sustavnim ulaganjem u medicinu značajno podiže i kvaliteta usluge.

Osječko-baranjska županija ulaže i u edukaciju pa je za program Golden Education Card Hrvatske komore dentalne medicine osigurano 50.000,00 kuna kako bi svoja stručna znanja unaprijedilo 33 doktora dentalne medicine i drugih djelatnika Doma zdravlja.

– Sustavno ulažemo u zdravstvo, u prošloj smo godini uložili više od 600 tisuća kuna u osuvremenjivanje ordinacija dentalne medicine. Putem Doma zdravlja Osijek trenutno financiramo specijalizacije za pet novih stomatologa koje iznose 3 milijuna kuna. Knjiga koju su danas dobili ovi liječnici bit će im iznimno korisna u njihovom radu i zasigurno će doprinijeti razvoju još kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima – rekao je župan Anušić.

Gosti Fakulteta obišli su i jedan od najmodernijih europskih dentalnih laboratorija gdje na lutkama, takozvanim Fantomima, studenti dentalne medicine u praksi primjenjuju znanja stečena na sveučilišnim kolegijima.

 

izvor: OBZ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest