Sklopljen ugovor kojim će Grad Našice financijski pomagati “Farmicu”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Našička “Farmica” od jedanaestog mjeseca registrirana je kao sklonište te je jučer sklopljen i ugovor s Gradom Našice o zbrinjavanju pasa. Naime, registracijom omogućeno im je sklapati ugovore s gradovima i općinama koji tada pokrivaju cijepljenje, kastraciju i zbrinjavanje u skloništima. Gradonačelnik Josip Miletić posjetio je Farmicu te u društvu zaposlenika i volontera obišao mnogobrojne zbrinute životinje. -Koristim prigodu da zahvalim svim vrijednim članovima naše “Farmice” koji će u sljedećem razdoblju voditi računa o svim psima s područja Grada Našica. Vidim kako je puno truda i vremena uloženo u izgradnju ovog sustava i zahvaljujem im na svemu što čine za životinje – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te čestitao “Farmici” na tome što su postali službeno sklonište i poželio im puno uspjeha u radu.

Predsjednica Udruge “Farmica” Ivana Varkonji rekla je kako su i do sada imali dobru suradnju s Gradom, no potpisivanje ovog ugovora uvelike će im se pomoći u rješavanju financijskih poteškoća. -Zbrinjavat će svi psi s područja Grada Našica, a preuzet ćemo i pse iz skloništa u Normancima s kojima Grad trenutno ima sklopljen ugovor. Kao sklonište moramo imati četiri zaposlena i sada će nam, između ostalog, Grad pomoći i u isplati plaća – rekla je Ivana Varkonji te izvijestila kako trenutno “Farmica” ima dvije osobe zaposlene za stalno, jednu osobu na pola radnog vremena, dvije osobe zaposlene na javnim radovima, osobe iz probacijskoj ureda te brojne volontere.

Na “Farmici” se trenutno nalazi oko 60 pasa, brojne domaće životinje, a nedavno su zbrinuli i pet životinja s područja pogođenim potresom – tri praščića i kravu Šaravu koja je donijela na svijet tele. Na “Farmici” rade ljudi koji vole životinje, a među njima su i zaposlenici Matea Kilibarda i Nenad Knežević. Kako navode, njihov put od volonterstva do zaposlenja je krenuo s jednom objavom na Facebooku. – Na Facebooku sam pročitala objavu kako se pozivaju volonteri na Farmicu radi pomoći oko životinja. Odazvala sam se pozivu i od tada više nije prošao dan da nisam došla na Farmicu. Prvo sam dvije godine volontirala i sada sam dvije godine zaposlena – izjavila je Matea Kilibarda koja neovisno o radnom vremenu, svaki svoj trenutak provodi na “Farmici”. Zaposlenik Nenad se također prvo odazvao kao volonter kako bi pokosio travu Farmice. -Tražili su se volonteri za košnju trave i ja sam se odazvao. Kako sam bio bez posla, dolazio sam svaki dan i ostao. Tko jednom dođe na “Farmicu” uvijek se vrati jer ove naše životinje lako se svima „uvuku pod kožu” – rekao jee Nenad Knežević te nadodao kako je sretan s potpisivanjem ovog ugovora s Gradom jer će sada uz financijsku pomoć moći napraviti još veći ograđeni prostor za životinje.

 

redakcijsko izvješće

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit