Sjećanje na žrtve holokausta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta danas je predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin položio vijenac pred spomenikom „Majka i dijete“ u Parku Oscara Nemona u Osijeku.

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, koji se provodi 27. siječnja jer su tog dana 1945. godine ruske snage oslobodile koncentracijski logor Auschwitz, u Osijeku redovito organizira Židovska općina Osijek. Tim činom prisjeća se na žrtve holokausta te je ujedno lekcija iz povijesti i opomena što se može dogoditi kada zavlada zlo.

Procjenjuje se da je broj ubijenih Židova u holokaustu bio između pet i šest milijuna, a samo je u Auschwitzu ubijeno 1,1 milijun osoba, među kojima su 90 posto bili Židovi.

 

izvor: OBŽ

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit