Situacija u Našicama je dobra – zahvala građanima na disciplini i strpljenju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Našicama je održana 6. sjednica Gradskog stožera civilne zaštite. Gradonačelnik Josip Miletić izvijestio je nakon sjednice da je Stožer razmotrio aktualnu situaciju u gradu, vezano uz epidemiju koronavirusa te naputke Nacionalnog stožera uz otvaranje tržnice. Situacija na području Grada Našica je dobra. Većina poštuje sve propisane mjere – rekao je gradonačelnik i zahvalio građanima na strpljenju i disciplini. Tržnica će uskoro proraditi, no o tome će građani još biti obaviješteni – rekao je gradonačelnik Miletić i zamolio građane da se s dolaskom lijepog vremena suzdrže od izlazaka i druženja u grupama. Pohvalio je rad svih djelatnika bolnice, policije, javne vatrogasne postrojbe, gradskih poduzeća i uprave, stožera, i svih onih koji brinu da grad svakodnevno funkcionira, a posebno svim djelatnicima u privredi. – Ostanimo kod kuće i pridržavajmo se svih mjera kako bi naš gradi ostao sigurno utočište svima nama – poručio je gradonačelnik Miletić.

Načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić podsjetio je na to da policija nadzire provođenje svih mjera Nacionalnog stožera. Zamolio je građane koji dolaze iz inozemstva da poštuju propisane mjere samoizolacije te da se pridržavaju uputa koje dobiju prilikom prelaska granice. Istaknuo je da MUP ima evidenciju svih osoba kojima je propisana mjera samoizolacije te da se kršenje strogo sankcionira. Svakodnevno se nadzire i mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i boravišta – rekao je Bukvić i podsjetio da svi građani koji zbog opravdanih razloga putuju, moraju imati e-propusnice. Načelnik našičke policije je upozorio vozače da ne voze prebrzo, jer je u funkciji kamera i nadzor brzine vrši se bez zaustavljanja te će onima koji prekrše ograničenje brzine kazne doći na kućne adrese.

Načelnik Gradskog stožera i ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić iskazao je zadovoljstvo stabilnom situacijom i poštivanjem mjera sprječavanja širenja zaraze. Kao što je poznato, 4 je osoba pozitivno, i tako je već nekoliko dana. Mjere samoizolacije i ostale mjere se poštuju. Budući da su pred nama uskrsni blagdani, očekujemo dolazak građana iz inozemstva i postrožavanje mjera, jer svaki novi izvor zaraze može donijeti povećanje broja oboljelih. I dalje se moraju poštivati mjere socijalnog distanciranja. Dr. Šimić je apelirao na trgovce da postrože higijenske mjere i ograniče broj kupaca. Građane je pozvao da ostanu kod kuće i u svojim dvorištima, a one koji žive u stanovima, a žele izaći, da to učine na propisani način.

 

tekst  i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit