Sigurni u smjenu iako nemaju većinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
U Našicama je danas održana konferencija za novinare vijećnika Općinskog vijeća Đurđenovac koji su na prošlotjednoj sjednici zatražili smjenu aktualne vlasti u Đurđenovcu. Srećko Lukačić (HDSSB) u ime sedam vijećnika pročitao je razloge zbog kojih traže smjenu đurđenovačkog vodstva. Između ostalog, optužuju ih za nuđenje novca pojedinim vijećnicima kako bi digli ruku za njih i tako ih održali na vlasti. Lukačić je rekao kako konkretan slučaj postoji, ali nije želio iznijeti imena. Nadalje, sadašnju vlast optužuju za nerad, nestručnost, bahatost, ignoriranje institucija i stanovnika općine Đurđenovac te nedonošenje programa kojima se reguliraju temeljni planovi razvoja za općinu Đurđenovac.

Srećko Lukačić rekao je kako je siguran da u HDZ-u, kao i u ostalim strankama, ima dobronamjernih, poštenih i odgovornih ljudi koji žele prosperitet, napredak i boljitak te da se nada kako će ih i ti vijećnici podržati u zahtjevima da ovom najavljenom promjenom to osiguraju i u Đurđenovcu. Iako trenutno nemaju većinu, jer Općinsko vijeće broji 15 vijećnika pa sedam glasova nije dovoljno, Lukačić je ipak uvjeren da će dobiti potrebnu podršku još nekoliko vijećnika. Na konferenciji su govorili i predstavnici ostalih političkih opcija koje su dale podršku za smjenu đurđenovačke vlasti: Milan Varga (HSS), Marija Jokić (SDP) i Ivica Ujević (nezavisni vijećnik). Srećko Lukačić rekao je kako ne očekuje da će predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Topalović sazvati sjednicu u roku od 15 dana od zaprimljenog zahtjeva, a također to ne očekuje niti od načelnika Ivice Drenskog. Ukoliko oni zaista ne sazovu sjednicu, to bi trebao učiniti Središnji državni ured u idućih 15 dana po isteku prvog roka.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit