Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Hrvatskoj je otkriveno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom – izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević. Većina novozaraženih je zaraženih je iz Brodsko-posavske županije, njih četvero, a po jedan slučaj zabilježen je u Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Trenutno je u Hrvatskoj ukupno 2243 oboljelih. Nažalost, u posljednja 24 sata imamo dvije preminule osobe. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je broj od 133 aktivno oboljelih izuzetno dobar. Ministar turizma Gari Cappelli izvijestio je kako se hoteli polako otvaraju, pojačan je dolazak ljudi, osobito iz Slovenije. – Turisti dobivaju upute, a epidemiolozi će pratiti njihov dolazak. Svi turisti koji se dobrovoljno prijave putem aplikacije moći će proći granicu bez zadržavanja. Krajem mjeseca se otvaramo prema Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj… Od ponoći do 13 sati u Hrvatsku je ušlo 5366 stranih državljana, najviše iz Slovenije”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je kako se što više sadržaja treba organizirati na otvorenom, a svi organizatori kulturnih događanja moraju se pridržavati uputa Nacionalnog stožera.
U tijeku su i razgovori o organizaciji i provođenju izbora o čemu će HZJZ izvijestiti nakon što izradi upute – rekao je Krunoslav Capak.

redakcijsko izvješće

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit