Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj je otkriveno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom – izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević. Većina novozaraženih je zaraženih je iz Brodsko-posavske županije, njih četvero, a po jedan slučaj zabilježen je u Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Trenutno je u Hrvatskoj ukupno 2243 oboljelih. Nažalost, u posljednja 24 sata imamo dvije preminule osobe. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je broj od 133 aktivno oboljelih izuzetno dobar. Ministar turizma Gari Cappelli izvijestio je kako se hoteli polako otvaraju, pojačan je dolazak ljudi, osobito iz Slovenije. – Turisti dobivaju upute, a epidemiolozi će pratiti njihov dolazak. Svi turisti koji se dobrovoljno prijave putem aplikacije moći će proći granicu bez zadržavanja. Krajem mjeseca se otvaramo prema Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj… Od ponoći do 13 sati u Hrvatsku je ušlo 5366 stranih državljana, najviše iz Slovenije”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je kako se što više sadržaja treba organizirati na otvorenom, a svi organizatori kulturnih događanja moraju se pridržavati uputa Nacionalnog stožera.
U tijeku su i razgovori o organizaciji i provođenju izbora o čemu će HZJZ izvijestiti nakon što izradi upute – rekao je Krunoslav Capak.

redakcijsko izvješće

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit