Samoidentifikacija u multietničkom okruženju kao sredstvo etničke tolerancije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Našicama je održan 3. Međunarodni susret partnera projekta JaSom – Samoidentifikacija u multietničkom okruženju kao sredstvo etničke tolerancije iz programa Erasmus+, koji provode Metodički centar za iseljene Slovake i Sveučilišni centar za međunarodne projekte Sveučilišta Mateja Bela u Banskoj Bystrici. Dvodnevni sastanak održan je u Slovačkom centru za kulturu Našice u sjedištu partnera iz Hrvatske. Partnere iz Slovačke, Srbije i Rumunjske te domaćine uvodno su pozdravili gradonačelnik Krešimir Kašuba i tajnica Savez Slovaka Branka Baksa. Sudionici su analizirali rezultate upitnika provedenog u sve četiri spomenute zemlje, a koji je obuhvatilo sve tri glavne teme projekta: dijalektologiju, narodnu pjesmu i scenski izričaj. Rezultati upitnika biti će korišteni u formuliranju didaktičkog materijala kao konačnog proizvoda ovog projekta. Slijedeći ujedno i posljednji sastanak ovog projekta planira se održati u lipnju 2022. u Banskoj Bystrici u Republici Slovačkoj.
tekst: Robert Rigo
foto: SCK

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit