RuralFoto – izabrane najbolje ruralne fotografije 2023.

Facebook
Twitter
Pinterest
Na konferenciji AgroRocks 2023. proglašeni su pobjednici RuralFoto – izbora za najbolje ruralne fotografije u 2023. godini, te je predstavljena izložba najboljih radova u Centru za posjetitelje Tvrđa u Osijeku.
Na izbor je nominirano više od 1.200 fotografija sudionika iz tri države – Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Bio je ovo jedinstven foto natječaj s potpuno javnom i transparentnom procedurom. Sve nominirane fotografije autori su postavljali na društvenu mrežu KLUB, a najbolje su, za svaku od četiri kategorije – proizvodnja, selo, životinje i priroda, izabrali sami, među sobom.
Stručna komisija, sastavljena od predstavnika medija, znanstvene zajednice, fotografa, dizajnera i komunikacijskih stručnjaka, prethodno je odabrala deset najboljih fotografija u svakoj od kategorija.
U kategoriji #priroda pobjedu je odnijela fotografija uljane repice autora Željka Cara iz Đurđevca. “Prostrane livade i polja možda su najljepša u proljeće. Tada priroda blista u različitim bojama, a obrađena polja svjedoče o marljivim poljoprivrednicima”, riječi su kojima ju je fotografiju opisao Željko pri nominaciji.
Zanimljivo je kako su #životinje odnijele prosječno najviše ocjene, a najbolja od njih jest ona koja oslikava siluete krda jelena u maglovitoj noći baranjskih šuma koje je zabilježila Ankica Ursić Molnar iz Baranje, koja se na svom OPG-u bavi ovčarstvom.
“Oduševljena sam, ovo je prvi put u životi da sam dobila novčanu nagradu za svoju fotografiju, a uložila sam više od sto tisuća kuna u opremu” kazala je Ankica Ursić Molnar na dodjeli nagrada, u sklopu konferencije AgroRocks 2023.
U kategoriji #selo, pobjedu je odnijela fotografija seoske idile, gdje u brdskom krajoliku ispred tradicijskih drvenih kuća odmara mačka, dok iza nje, naizgled potpuno slučajno, prolazi najbolji čovjekov prijatelj, pas. Ovu fotografiju potpisuje Drago Stojnić iz Prijedora u susjednoj Bosni i Hercegovini.
“Fotografija je nastala u Srbiji, ja sam iz Bosne, a prvo mjesto osvojila je u Hrvatskoj”, rekao je Drago Stojnić i nasmijao publiku.
I konačno, u kategoriji #proizvodnja najbolji je rezultat ostvarila fotografija proizvodnje meda u Lijevče polju, Milene Erceg iz Gradiške (BiH).
“Ovo je sjajna ideja za natječaj, da sela i život u njima prikažemo u lijepom svjetlu” rekla je Milena Erceg primajući nagradu od Martina Vukovića, urednika Emisije za poljoprivredu i selo Hrvatskog radija.
Svaki od pobjednika osvojio je novčanu nagradu u iznosu od 500 EUR i plaketu.
Partneri RuralFoto izbora bili su Europska komisija, Hrvatske šume d.d. i tvrtka Pevex.
Radio Našice/Agroklub

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit