Radionice za osnovnoškolce o turističko-ugostiteljskim zanimanjima

Facebook
Twitter
Pinterest

Početkom nove školske godine nastavile su se provoditi radionice pod nazivom „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu!“ s ciljem dodatnog educiranja i informiranja učenika osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji kako bi se proširio interes za upis srednjoškolskih turističkih i ugostiteljskih programa obrazovanja, osobito za učenike s teškoćama. Radionice su osmišljene i provedene od strane projekta Inklutour te Ugostiteljsko-turističke škole Osijek koja je ujedno i projektni partner.

Iako su se dosadašnje radionice fokusirale na osnovne škole u gradu Osijeku, nastavak radionica omogućava edukaciju i informiranje učenika osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji, osobito u manjim naseljima županije pa je tako ova radionica organizirana i provedena u Osnovnoj školi Josip Kozarac u Josipovcu Punitovačkom.

S ciljem da se učenike informira i o drugim mogućnostima prilikom upisa srednje škole te da se skrene pozornost na sve veću popularnost turističkih zanimanja, kao i benefite koje takvo obrazovanje pruža učenicima nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, s učenicima osmih razreda OŠ Josip Kozarac proveden je kratak kviz znanja s pitanjima iz ugostiteljstva i turizma.

Tako se na ležeran i neformalan način otvorila radionica, a učenici su se, zajedno s razrednicama, pedagoginjom i ravnateljicom, opustili i zabavili uz niz korisnih i interesantnih pitanja.

Učenicima se, uz promotivne videe, prikazao način obrazovanja u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek te su mogli čuti što njihovi vršnjaci misle o upisu navedene srednje škole i kako im je na nastavi, ali i kako izgleda praktična nastava u suvremenim specijaliziranim praktikumima u sklopu škole.

Tom prilikom se naglasilo da i učenici s teškoćama također imaju mogućnost pohađanja obrazovnih programa u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek s obzirom da im se pruža mogućnost pohađanje redovne nastave s vršnjacima uz individualizirane postupke i prilagodbu nastavnog sadržaja kako bi svako dijete dobilo priliku za obrazovanje, rast i razvoj, a potom i zapošljavanje u turističko-ugostiteljskom sektoru.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Radio Našice/Inklutour

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit