Reggae u Hrvata: Brain Holidays

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageBrain Holidays osnovani su 2000. godine u Primoštenu, a članovi žive i djeluju u Zagrebu. Oni su jedini hrvatski reggae bend sa autentičnim autorskim materijalom. Svoj su repertoar predstavili u brojnim medijima. Uspješni su i na hrvatskim glazbenim ljestvicama te radijskim stanicama. Iza njih su glazbene nagrade: 'Crni Mačak' u kategoriji za Up godine i 'Demo Mačak', pohvale kritika za pjesmu 'Irie', koja je bila predstavljena na kompilaciji 'Demo Mačak'. Svojim prvim video spotom za pjesmu 'Sun Is My Treasure' pristali su na visokom trećem mjestu nacionalne video ljestvice Hit Depo i bili uopće prvi autorski reggae bend, koji je dobrom glazbom izazvao zanimanje za reggae glazbu u Hrvatskoj.

ImageAlbum 'Stereo Roots' prvi je službeni reggae album u Hrvatskoj. Objavili su ga 6. veljače 2006. (točno na Marleyjev rođendan) u izdanju Dallas Recordsa. Po izlasku albuma objelodanili su i drugi singl, odnosno video spot za pjesmu 'Pokreni Se'. Uz autorske koncerte, Brain Holidays već tradicionalno svake godine održavaju 'Tribute to Bob Marley' koncerte koji su uvijek rasprodani i puni dobre atmosfere.
Brain Holidays su: pjevač i gitarist Marcus G., prateće pjevačice Tina i Vida, tenor i alt saksofonist Dario Domitrović (Radius), trubač Vlado Novak, trombonist Tomislav Koprivčivić, klavijaturist Jurica, bubnjar Cipal, te basist Nikola Marjanović.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit