Razvojni projekti financirani EU sredstvima fokus posjeta zastupnika Resslera Osječko-baranjskoj županiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na poziv župana Ivana Anušića u posjet Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku došao je zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler. Cilj posjeta bio je upoznati zastupnika s projektima Županije i Grada koji su poglavito financirani EU sredstvima, kao i s rastućim IT sektorom po kojem Osijek postaje prepoznatljiv i van granica Hrvatske.

Posjet je započeo sastankom u Osječko-baranjskoj županiji, kojem su ispred Osječko-baranjske županije uz župana Anušića prisustvovali Gabrijela Čurković, pročelnica Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte, Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i Denis Ćosić, ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije. Iz Grada Osijeka sastanku je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević.

Ressler je istaknuo da je nakon osam godina članstva u Europskoj uniji potpuno jasno da su europske, nacionalne i lokalne teme isprepletene te da je nužno oko njih komunicirati i usklađivati se.

– Imamo zajedničku odgovornost i dužnost koristiti sve mogućnosti koje su nam na raspolaganju, a ovdje u Osječko-baranjskoj županiji, zahvaljujući rekordnim sredstvima koja su ispregovarana i koja su plod dugotrajnih i teških pregovora, može se nastaviti u pozitivnom smjeru u kojem se trenutno ide – poručio je Ressler.

Osječko-baranjska županija većinu svojih kapitalnih i strateških projekata nastoji financirati sredstvima EU fondova, kao i komunicirati teme od značaja za razvoj županije sa zastupnicima u Europskom parlamentu. Župan je istaknuo najvažnije projekte koje Županija razvija.

– Riječ je prije svega o Gospodarskom centru, zajedničkom projektu Grada i Županije, potom revitalizaciji OLT-a, izgradnji I. gimnazije, sustavima za navodnjavanje, Regionalnom distribucijskom centru za voće i povrće, ali i nizu drugih. Sve ove investicije ostvaruju se zahvaljujući fondovima Europske unije i novoj financijskoj perspektivi – rekao je župan, dodavši da će se tijekom posjeta dotaknuti i određenih regulativa na razini EU, poput eksploatacije šljunka i pijeska te drvne mase.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je da je konačno vidljivo kako se europskim sredstvima mijenjaju vizure grada.

– Usudio bih se reći da je Osijek veliko gradilište i osobno se ne sjećam kad je bilo toliko građevinskih strojeva u gradu jer u ovom trenutku vrijednost aktualnih investicija je više od milijardu kuna. Izuzetno nam je važno razvijati pozitivnu klimu u gradu Osijeku i uz sve ove javne investicije, najvećim dijelom financirane europskim sredstvima, potaknuti i privatne investicije, na čemu aktivno radimo – istaknuo je Vulin.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit